вівторок, 15 травня 2012 20:58

Співробітницю видавництва Капранових затримали під час передачі боргу від чиновника

Співробітницю видавництва Капранових затримали під час передачі боргу від чиновника
Письменники заявляють, що правоохоронці розцінили такі дії як отримання хабара. Фото: ua.politics.comments.ua

Учора, 14 травня, працівницю видавництва письменників братів Дмитра та Віталія Капранових, киянку Галину Головачову затримала київська міська прокуратура. Вона є арбітражним керівником у справі ліквідації підприємства "Міжнародна книга".

"Це не затримання, а викрадення було. Сталося це між 6-ю і 7-ю вечора після того, як Галина зустрілася із керівником управління культури Київської міськдержадміністрації Світланою Зоріною. Було таке товариство з обмеженою відповідальністю "Міжнародна книга". З 2007-го вони нам заборгували майже 300 тис гривень. Ми подали до суду, виграли його, заарештували рахунок, почали процедуру банкрутства. Нею займалася Галина Головачова. Вияснили, що Світлана Зоріна і досі є його директором. Одночасно - і чиновником високого рангу. Написали лист на Попова і Зоріна тут же подзвонила й запропонувала зустрітися. Запропонувала виплатити 80 тисяч, щоб не було скандалу і все тихо зам'яти, бо більше не має. Дійшли компромісу - 160 тисяч на погашення боргу "Міжнародної книги". Й, відповідно, ми ліквідуємо підприємство. 14 травня Галина оформила документи про те, що Зоріна припиняє бути директором підприємства. Щоб провести ліквідацію, ним записали Галину. Зоріна передала їй пакунок з грішми. Галина його навіть не розкривала", - зазначив Віталій Капранов.

За словами видавця, одразу після бесіди на вулиці до Головачової підійшло декілька чоловіків, які представилися співробітниками правоохоронних органів.

"Документів ніяких не показали. Скрутили Галині руки, забрали сумочку, гроші, телефони, ключі від машини. Запхали в її ж машину і повезли в київську міську прокуратуру. Сказали, що порушують проти неї кримінальну справу за корупцію. Тримали, поки не погодилась підписати бумагу, що вона отримала від Зоріної винагороду за ліквідацію підприємства у розмірі 160 тис грн. Нічого в ній страшного немає, де вони тут знайшли підстави для порушення кримінальної справи, не зрозуміло. Галині не те, що не дали зв'язатися з адвокатом чи кудись подзвонити. Не дозволили взяти слухавку, коли цілий день 10-річна дитина дзвонила, яка вдома сама була. Ми вже починаємо скаржитися у всі інстанції. Не виключаємо, що полюють на нас. Галину змушували сказати, що вона брала гроші для нас. Ситуація нагадала 90-ті, коли ти продав квартиру, а на виході братки у тебе одразу гроші забрали. Отримуємо борг з боржника, які тут можуть бути претензії. Цим займалася міська прокуратура, а не районна, отже вона вжила свій вплив", - додав Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Співробітницю видавництва Капранових затримали під час передачі боргу від чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути