вівторок, 06 грудня 2016 14:14

Спецоперацію ніхто не контролював - експерт про перестрілку у Княжичах

Спецоперацію ніхто не контролював - експерт про перестрілку у Княжичах

Трагедія, яка сталася у Княжичах — це закономірний результат. Бо так звана реформа, яка мала відбутися, проводиться непрофесійно некомпетентними особами, - розповів кореспондентові Gazeta.ua генерал-лейтенант 71-річний Олександр Скипальський.

Серед причин трагедії називає непрофесіоналізм, поспішність та лукавство.

"Спецоперація не була розпланована і ніким не контролювалася. Хоча її мали контролювати щонайменше відповідальні чергові системи МВС. Оскільки задіювалися кілька підрозділів різних територіальних одиниць. Так, деталі операції розголошувати не мали права. Але оперативний штаб мав координуватися разом із міською адміністрацією та іншими організаціями. Приміром, мали передбачити можливість перестрілки. Це могло викликати пожежу. Тому підрозділи ДСНС теж мали бути у повній бойовій готовності. Крім того, коли спрацювала сигналізація — чергові мали б попередити службу охорони про спецоперацію без розкривання усіляких подробиць", - каже Скипальський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За стрілянину в Княжичах керівництво поліції має подати у відставку - експерт

Підкреслює, що маємо велику проблему із кадрами у Міністерстві внутрішніх справ.

"Троян, який зараз тимчасово виконує обов'язки глави Нацполіції, міг би років через 10 стати професіоналом, готовим очолити відомство. Але до того йому потрібно починати із посади оперативника. Попрацювати заступником начальником відділу, начальником, тобто, пройти всі щаблі і набратися досвіду. Якщо після цього випадку президент і далі не проводитиме правильну кадрову політику, буде прикриватися тим, що це дистабілізує ситуацію, накволо нього й далі залишатимуться самі казнокради, у яких на меті не захищати, а красти. Такі випадки, коли гинуть правоохоронці від рук своїх колег, будуть траплятися масово", - додає експерт.

У Генеральній прокуратурі України провели закриту нараду щодо спецоперації на Київщині, яка закінчилась загибеллю п'ятьох правоохоронців. Відомо, що з прокурорами та слідчими у справі зустрівся генпрокурор України Юрій Луценко. Офіційно ГПУ коментарів поки що не надає.

Зараз ви читаєте новину «Спецоперацію ніхто не контролював - експерт про перестрілку у Княжичах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути