вівторок, 11 квітня 2023 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Спакували ділків, які за гроші "легалізовували" вбивць із РФ

Спакували ділків, які за гроші "легалізовували" вбивць із РФ
До складу злочинної групи входило п'ять мешканців регіону, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила групу ділків на Запоріжжі, які допомагали громадянам Росії "легалізуватися".

Кримінальне угруповання займалося незаконною легалізацією іноземців у нашій державі. Серед основних клієнтів зловмисників були громадяни РФ, причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема вбивств, повідомила 11 квітня пресслужба СБУ.

"Для них ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання в Україні. У подальшому частина іноземців планувала виїхати до ЄС. Вартість підроблених документів становила від 2 до 3 тис. доларів з людини. Сума залежала від терміновості замовлення. Крім цього, ділки пропонували своїм клієнтам фейкові перепустки на спецтранспорт за зразком міськради, які давали право безперешкодного проїзду під час комендантської години", – ідеться в повідомленні.

Також вони виготовляли для ухилянтів фіктивні документи про непридатність до військової служби. Із червня минулого року такими "послугами" встигли скористатися понад 90 осіб.

До складу злочинної групи входило п'ять мешканців регіону, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара зрадників розвідувала українські оборонні рубежі на кордоні

"Підпільний бізнес вони організували у двох офісних приміщеннях у середмісті Запоріжжя. Там встановили комп'ютерну техніку та обладнання для виготовлення підробок. Своїх клієнтів підшукували через особисті зв'язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах", – звітує відомство.

Наразі організатору та ще двом активним учасникам угруповання повідомили про підозру. Організатору групи вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині викрила ще одного інформатора російської спецслужби. Затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської атомної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Спакували ділків, які за гроші "легалізовували" вбивць із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути