Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2012 12:34

Сотні людей хочуть дружити з Ярославом Мазурком у соцмережах

Сотні людей хочуть дружити з Ярославом Мазурком у соцмережах
Фото: blogs.ipm.ua

У соціальній мережі "Однокласники" зареєстровано 11 Ярославів Мазурків,  "ВКонтакте" - 13, на Фейсбуці - чотири. З них один справжній, п'ятеро - його однофімільці. Решта - сторінки-клони, створені від імені підозрюваного у вбивстві трьох охоронців у столичному гіпермаркеті "Караван".  На цих сторінках фото Мазурка або порожня картинка.

Перший у списку Мазурок "ВКонтакте"  щодня змінює статуси: "Я не виновен, как мне доказать, что не я стрелял?",  "Меня завалят, если найдут, правохранителям так легче",  "Сегодня по телевизору  передача обо мне и моей невиновности ", " Я очень-очень  далеко от Украины  и скучаю за женой и дочкой".

Виставив на сторінці фото справжньої родини Ярослава, підписав "моя жена, дочка и я". На інших світлинах  – різні моделі пістолетів. Дає дату народження Мазурка – 13 червня 1974 року,  та адресу в  Києві: вул. Полкова, 55 кв.180.

У цього "Мазурка"  374 друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мазурка могли попередити про підставу й сховати" — Адвокат назвав три мети "караванської" трагедії

Пишу тим, хто є онлайн, однакові повідомлення: "Чому записалися в друзі Мазурка? Вірите, що він невинний?"

Протягом години відписують 16 – десять чоловіків та шість жінок з різних міст: Севастополь, Горлівка, Київ. Це переважно молоді люди від 14 до 29 років.  Троє знають, що це сторінка несправжнього Мазурка. Семеро переконані – що Ярослав не винен, його підставили:

"Сегодня прошёлся по городу, встретил человека три реально похожих на Ярика, и на стрелка с Каравана. Так бы могло случится с любым, и каждого из нас могли подставить", - вважає Владислав.

"Это все монтаж. К чему это все ему делать? Красть мелкие вещи перед камерами и потом убивать", - пише Викуся Черкасова.

З нею погоджується і однофамілець Ярослава 18-річний Вадим Мазурок, "бо як можна за флешку вбити людей".

Ще одна користувачка зазначила, що їй байдуже, хто він – головне, що симпатичний. Інша не розуміє, як він опинився в її друзях.

42-річна відьма Арадія додала його  в друзі, щоб вирахувати психотип цієї людини. Вона вважає, що він розстріляв охоронців  в стані афекту.

Психолог Лариса Холодна, 50 років, розповідає, чому люди роблять сторінки у соцмережах від імені Ярослава Мазурка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ярослав Мазурок живий. Його бачили на Миколаївщині" - речник МВС

"Перша версія - продовження життя. Я найбільше схиляюся до цієї версії: Ярослава вже нема живого, і хтось із його знайомих свідомо веде лінію, що все гаразд. Друга версія - хтось із близьких чи рідних показує від його імені, який він добрий, не матюкається, дає на сторінках адекватні відповіді на питання. У нього людське обличчя. Це зроблено для того, щоб викликати жалість у людей, розчулити. Показати, що він не такий звір, як усі думають. Ще це може бути провокація правоохоронців, які навмисно демонструють своє безсилля. Ось, дивіться, він пише, а його не можуть впіймати. Ймовірно, щоб спровокувати зеків або людей, які можуть вивести на нього. Псевдо-Мазурками можуть бути люди з дефіцитом спілкування. А тут вони потрапили в центр подій, відчули свою значимість. Чи якісь невдахи, що не можуть розв'язати внутрішні конфлікти. Наприклад, не можуть категорично виступити проти чогось, а тут вдягнув маску Мазурка і говори що хочеш. Використовують його.

Для когось це гра. Людина інтригує, відчуває хвилювання, причетність до реальної події. Розважатися, ловити  кайф, сидячи по той бік барикад  і обманювати людей - це вже  психічні відхилення.

Чому користувачі соцмереж записуються у друзі до ймовірного убивці?

Ясно, що людина, яка скоїла вбивство, чи яку підозрюють у тяжких злочинах, буде переховуватися - їй не до спілкування  в інеті. А більшість нових друзів  - молодь, студенти,  у них нема досвіду 30-35-річних. Вони ведуться на ці псевдо-сторінки думаючи, що реальний Мазурок  побачить їх. У них ще несформовані погляди, загострене почуття несправедливості. Вони відчувають, що можуть дати підтримку Мазурку. Але насправді самі  її потребують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярослав Мазурок може бути мертвий

Стало дуже сумно, коли подивилася, чим займаються підлітки. Хочуть себе  відчути крутими, такими, як Мазурок, і лізуть до нього у друзі. Попити чай з убивцею, називається. Теж відчувають себе поза законом, бо знають, що їхні б батьки цього не схвалили і покарали.

Насторожують дівчатка, яким байдуже, хто він, аби вродливий. Але ж ми живемо не тільки з обличчям. Он Гітлера деякі теж жінки вважали гарним, і що?

Завжди у людей, які пропонують і несуть в собі жахливі ідеї, знаходяться фанати і прихильники. Зараз, коли є інтернет, набагато легше приєднатися до армії таких шанувальників. Тим більше, якщо бачиш, що ти не один.

 

Зараз ви читаєте новину «Сотні людей хочуть дружити з Ярославом Мазурком у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути