середа, 27 березня 2013 10:23

Снігові завали на Оболоні перекривали людям доступ у метро

Вже п'яту добу мешканці Оболоні сам на сам борються зі природним катаклізмом, який буквально паралізував один з найбільших районів столиці, адже районна влада залишається осторонь та не докладає жодних зусиль для подолання наслідків стихійного лиха.

Відтак оболонці самостійно розчищали дороги та тротуари від снігу. Навіть лікарі Центральної районної поліклініки №1 були вимушені самотужки відкопували будівлю поліклініки, так і не дочекавшись допомоги районних комунальників.

Через відсутність ефективної роботи відповідних служб район фактично залишився відрізаний від решти міста. Відтак у магазинах почалися перебої з багатьма продуктами харчування, включаючи хліб та крупи. Серед людей почалася паніка.

Суттєво ускладнювали пересування пішоходів та прибирання снігу численні МАФи, за якими Оболонь посідає найперше місце у столиці. Снігові завали та кіоски майже перерізали підступи до станцій метрополітену та підземних переходів.

Тим часом Адміністрація Оболоньского району на чолі з Василем Антоновим тільки на 4й день катастрофи спромоглися створити штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій в зимовий період 2012 – 2013 р.р.

Нагадаємо, коли сніг почне танути, існує загроза затоплення низинних районів столиці: Оболонь, Поділ, Позняки та Троєщина. Міська влада запевнила, що повінь столиці не загрожує, але перші підтоплення в Києві вже почалися. Було підтоплено проїжджу частину Московського проспекту поруч зі станцією метро "Петрівка" та проспект 40 річчя жовтня у Голосіївському районі.

26 березня голова КМДА Олександр Попов поклав відповідальність за ситуацію в столиці на директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Сергія Садового.

Тоді ж було звільнено з посад заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, начальника управління з надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного та голову "Київавтодору" Георгія Глінського.

Зараз ви читаєте новину «Снігові завали на Оболоні перекривали людям доступ у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути