пʼятниця, 24 квітня 2015 15:51

Слідчий комітет РФ офіційно висунув проти Наді Савченко жорстку статтю

Слідчий комітет РФ офіційно висунув проти Наді Савченко жорстку статтю
Фото: tsn.ua

Українській льотчиці Надії Савченко пред'являють співучасть у вбивстві двох і більше осіб, замах на вбивство з мотивів політичної ненависті, вчинений групою осіб, незаконне перетинання кордону Російської Федерації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії, передає "РБК-Україна".

У слідкомі РФ вважають, що під час військових дій в районі Луганська в червні 2014 р. Савченко, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським збройним формуванням. Після цього саме за цими координатами був проведений артилерійський обстріл, внаслідок якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин.

Після цього Савченко без документів під виглядом біженки нібито перетнула кордон Росії. При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи.

"У слідства є неспростовні докази у вигляді власноручних записів Савченко, що підтверджують її причетність до коректування вогню, дані балістичної експертизи фрагментів осколків, вилучених із тіл загиблих, фото- і відеоматеріали місця загибелі журналістів, у тому числі безпосередньо артилерійського обстрілу, а також дані, отримані з космічних супутників. Всі ці докази представлені слідством для проведення ситуаційної судової експертизи. Це лише частина доказів, які в сукупності з іншими будуть представлені суду", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Слідчий комітет РФ офіційно висунув проти Наді Савченко жорстку статтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути