понеділок, 20 лютого 2012 15:19

Скелі під "Costa Concordia" почали валитися: лайнер скоро остаточно потоне

Скелі під "Costa Concordia" почали валитися: лайнер скоро остаточно потоне

 

Лайнер "Costa Concordia" , що сів на мілину біля берегів Італії, може незабаром затонути, тому що скелі, на яких лежить судно, почали руйнуватися. До таких висновків прийшли фахівці, які вивчили відео, зняте підводним апаратом з дистанційним управлінням на місці катастрофи судна. Про це повідомляється на сайті телеканалу Discovery.

Відеозйомка була проведена 11 лютого. Згідно отриманому зображенню, "Costa Concordia" балансує на двох скелях різної висоти, а не спочиває на порівняно плоскому дні, як фахівці думали раніше. Між носовою частиною судна і кормою опори немає, так що обидві скелі вже почали руйнуватися під впливом ваги "Costa Concordia". Корпус лайнера також деформований. Тріщини з'явилися не в момент аварії судна, а вже після того, як воно сіло на мілину, відзначають фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітана "Costa Concordia" можуть запроторити за грати на 2697 років

Чи можливий розлом лайнера навпіл, поки з точністю не встановлено. Якщо експерти дійдуть висновку, що обвалення можливе, то не виключено, що середню частину судна "полегшать".

Жителі італійського острова Джильо, у берегів якого сів на мілину "Costa Concordia", стурбовані можливими екологічними наслідками катастрофи. Головним приводом для занепокоєння є можливість витоку нафтопродуктів з судна. Відкачування пального почалася 12 лютого і повинна бути завершена протягом місяця.

Раніше компанія-власник лайнера оголосила, що судно залишиться біля узбережжя Італії щонайменше на рік, а процес утилізації "Costa Concordia" займе до десяти місяців.

Зараз ви читаєте новину «Скелі під "Costa Concordia" почали валитися: лайнер скоро остаточно потоне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути