Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2012 12:48

Скажений пес напав на трьох дітей на Рівненщині

Скажений пес напав на трьох дітей на Рівненщині

Троє школярів з села Кунин Здолбунівського району Рівненської області опинилися в лікарні через напад собаки. Дітей покусав пес, у якого виявили сказ.

"Мабуть, відірвався та й вибіг на двір. Бо ж пес не бродячий, а хазяйський - його власниця Люда живе у центрі села. Біля Кунина є ліс, могла якась лисиця вкусити пса і заразити його", - припускають у сільській раді Уїздців. – "Якби знали, що той собака становить таку небезпеку, його б одразу застрелили, а дітей швидше би відвезли до лікарні і вкололи би їм вакцину".

Перший напад стався ще 13-го березня. Минулого вівторка собака несподівано накинувся на сусідського 11-річного хлопчика і прокусив йому ногу. Хазяйка пса встигла відбити дитину і загнала собаку у хлів. Хлопчик пішов додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті скажений собака покусав вісьмох людей

Наступного дня жінка пожаліла пса і випустила на двір, бо жалібно скулив і просився на волю. Однак за деякий час собака накинувся на 15-річну доньку хазяйки, а потім й на сусіда-семикласника, який проходив вулицею. Тільки після цього селянка нарешті запідозрила, що собака міг оскаженіти.

У четвер господиня покликала мисливця, щоб той застрелив собаку. Пса ніяк не могли втихомирити – він мав дивний вигляд, гасав по двору і не боявся людей, які відганяли його палицями.

16 березня труп забрали на дослідження фахівці районної ветеринарної служби. У лабораторії підтвердили, що пес мав водобоязнь.

Покусаних дітей відвезли до лікарні лише вранці у п'ятницю. Усі троє школярів нині перебувають у травматологічному відділенні, де їм надають лікування.

Медики кажуть, що після укусу ранку можна промити мильною водою та припекти настоянкою йоду, але по щеплення треба звернутися обов'язково. Інкубаційний період хвороби може тривати кілька місяців, а потім вбиває людину за тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Скажений пес напав на трьох дітей на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути