четвер, 13 жовтня 2011 16:04

Скажений кіт нападав на Вінниччині на людей

Скажений кіт нападав на Вінниччині на людей

10 жовтня Сергій Якубенко із села Кинашів Тульчинського району, що на Вінниччині, вийшов з хати на своє подвір'я. Зненацька на нього почав кидатися чорно-білий кіт, якого він прихистив місяць тому.

"Прийшов до нас жити, ми й не виганяли. Лагідний був, їв з однієї миски з Пупсіком. Це наш собачка, напівпекінес. А тут раптом став якийсь неадекватний, агресивний. Очі зробилися розширені і червоні, як у бика. Сичав і кидався вкусити. Вчепився кігтями мені в штанину, але шкіру не пробив. Я підкинув його ногою і він втік. Наступного ранку помітив цього кота в будці на сусідському городі. Взяв з хати кусок смаженого м'яса і поніс йому. Думав, може такий дурний був, бо зголоднів. Але доки йшов до нього, він втік. Потім чув, що він напав на якогось чоловіка", - згадав Якубенко.

Кіт забіг у двір 38-річного Романа Даниленка, який живе за півкілометра від Якубенків.

"В другому обійсті теж почав кидатися. Вкусив чоловіка за ногу. Той схопив лопату і вбив кота. Ми зробили експертизу і підтвердили сказ. Тепер всі постраждалі мають пройти безкоштовні профілактичні щеплення. Також прищепили домашніх тварин в домогосподарствах потерпілих людей. З початку року в Тульчинському районі сталося вже 12 таких випадків. Самий останній був за чотири дні до цього в селі Крищинці (знаходиться за 15 км від Кинашева — ред.). Там скажений борсук покусав пенсіонерку. Спалахи сказу є сезонними. Припадають на ранню весну та осінь", — розповів заступник начальника Тульчинського ветеринарного управління, 41-річний Юрій Любчак.

В селі Кинашів проживає понад 3 тисячі людей. В селі запровадили карантин на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Скажений кіт нападав на Вінниччині на людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути