вівторок, 10 листопада 2015 19:11

Скандальний художник, що підпалив ФСБ вимагає судити його за статтею Сенцова

Скандальний художник, що підпалив ФСБ вимагає судити його за статтею Сенцова

Скандальний російський художник Петро Павленский обіцяв мовчати до тих пір, поки його статтю не перекваліфікують з вандалізму на тероризм, повідомила у своєму Twitter учасниця панк-групи Pussy Riot Надія Толоконнікова.

"Якщо слідувати логіці, то, що я зробив - це те ж саме, що зробили кримські терористи . Я вимагаю теж звинувачувати мене в тероризмі", - сказав Павленский.

У ніч на 9 листопада Петро Павленский підпалив двері будівлі російської Федеральної служби безпеки на Луб'янській площі в Москві в рамках акції "Загроза. Гарячі двері Луб'янки". На акції його затримали і порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 214 (вандалізм, вчинений за мотивами ідеологічної ненависті). Адвокати попросили відпустити художника під заставу в мільйон рублів (360 тисяч гривень - Gazeta.ua).

Адвокат Ольга Чавдар говорила в ефірі телеканалу Дождь, що на допиті в управлінні ФСБ Павленского запитували, чи бажав він кому-небудь смерті.

"На це Петро пояснив, що смерті він нікому не бажав, та й не міг бажати. Біля дверей він знаходився один, на вулиці і зовсім нікого не було", - сказала Чавдар.

Павленского затримали за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства. Пізніше порушили кримінальну справу за статтею "вандалізм", художника відправили у слідчий ізолятор.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний художник, що підпалив ФСБ вимагає судити його за статтею Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути