пʼятниця, 27 липня 2012 15:00

Скандал у Коростені: місцеві скаржаться на тиск з боку міліції

Скандал у Коростені: місцеві скаржаться на тиск з боку міліції
У побитого селянина хотіли забрати речові докази. Фото: karpatnews.in.ua

Селяни з сіл Ушомир та Пугачівка, Коростенського району скаржаться на тиск з боку міліції та прокуратури після того, як Леонід Оксенюк заявив, що 20 травня у нього стріляли.

20 липня Леонід Оксенюк з Коростенського району подав заяву у місцеву прокуратуру. Стверджує, що 20 травня його у лісі біля села Ушомир розстріляли колишній прокурор Коростеня Василь Курилюк та місцевий депутат від "Фронту змін" Дмитро Кутишенко.

"Того ж дня до Оксенюка приїхали міліціонери, – розказав місцевий Олександр Мельник. – Леонід утік у ліс. Вони почали махати посвідченнями та вимагати, аби стара мати Оксенюка віддала їм прострелені штани та інші речові докази. Ми кинулися дзвонити юристам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат з "Фронту Змін" та колишній прокурор розстріляли під Коростенем людину

Столичний правозахисник Ярослав Дунаєв розказав селянам про процедуру вилучення речових доказів.

"По закону має бути протокол, – розказав Мельник. – А міліціонери нічого не складали, хотіли забрати речові докази. Ми їм не віддали. Зараз тут працює слідча з обласної прокуратури Людмила Новосад".

В Житомирській обласній прокуратурі прокоментували цей факт.

"До прокуратури Житомирської області 20 липня 2012 року звернувся житель села Ушомир Коростенського району Леонід Оксенюк із заявою про те, що 20 травня 2012 року група осіб, з якою він зустрівся у лісі поблизу села Пугачівка Коростенського району, завдала йому тілесні ушкодження, – розповіла прес-секретар Тетяна Гоша. – Звернення ми прийняли, видали направлення на медичне обстеження. Прокуратура проводить перевірку викладених у заяві доводів. За результатами перевірки буде прийнято рішення відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства".

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Коростені: місцеві скаржаться на тиск з боку міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути