неділя, 31 липня 2011 13:24

Спецтема: Трагедія на шахті у Суходільську

Сім'ям гірників, які постраждали через аварію на шахті в Луганській області, виділять земельні ділянки

Сім'ям гірників, які постраждали через аварію на шахті в Луганській області, виділять земельні ділянки

Влада Луганської області виділить сім'ям гірників, постраждалих внаслідок аварії на шахті "Суходольська-Східна", земельні ділянки зі спрощенням всіх дозвільних процедур.

Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.

"Обласна влада не залишить сім'ї постраждалих гірників наодинці з їх горем", - цитує прес-служба облдержадміністрації його слова.

Так, за його словами, облдержадміністрація спільно з обласною радою ухвалили рішення про виділення земельних ділянок в області для тих сімей, які побажають зайнятися індивідуальним житловим будівництвом, з прискоренням і спрощенням всіх дозвільних процедур.

"На превеликий жаль, в сім'ях гірників, які постраждали від аварії, залишилися без батьків 28 дітей, з них 13 - ще неповнолітні. Тому ми разом з облрадою ухвалили рішення оздоровити дітей загиблих шахтарів в дитячому оздоровчому комплексі "Південний" АР Крим. Всі витрати повністю візьмуть на себе місцеві бюджети", - зазначив Пристюк.

Він також нагадав, що розпорядженням Кабінету міністрів України від 29 липня Луганської облдержадміністрації виділено коштів у розмірі 5,6 млн грн для додаткової фінансової підтримки сімей та родичів постраждалих в аварії. Крім того, власниками компанії "Метінвест" оприлюднено рішення про виділення 1 млн грн кожній сім'ї постраждалих гірників.

Ще 8,5 млн грн для забезпечення всіх соціальних виплат, передбачених чинним законодавством, вже зарезервовані по лінії Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Із цих коштів будуть здійснені одноразові виплати у розмірі 5 річних заробітних плат родичам загиблих гірників, додаткове одноразова допомога для дитини до 18 років у розмірі річного заробітку загиблого, відшкодування витрат на поховання.

"Ми розуміємо, що втрата близької людини непоправна, але обіцяємо зробити все від нас залежне, щоб, принаймні, полегшити цю втрату", - заявив Пристюк.

Нагадаємо, в результаті вибуху метаноповітряної суміші на шахті "Суходольська-Східна" (місто Суходільськ Луганської області) загинуло 26 осіб. Двоє потерпілих перебувають у реанімації.

Крім того, через аварію на шахті ім. Бажанова (Макіївка Донецької області) загинуло 11 осіб.31 липня оголошено в Україні траурним днем.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ям гірників, які постраждали через аварію на шахті в Луганській області, виділять земельні ділянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути