понеділок, 23 червня 2014 20:29

Спецтема: Війна на Донбасі

Силовикам, які звільняли від терористів аеропорт Донецька, влаштували голодомор

Силовикам, які звільняли від терористів аеропорт Донецька, влаштували голодомор
Фото: unian.net

Бійці 72-ї бригади Збройних сил України, які наразі у центрі антитерористичної операції в аеропорту Донецька, змушені голодувати.

26 травня вони звільнили об'єкт від терористів. З тих пір утримують його майже щодня, відбиваючи атаки. Бійці бідкаються, що про них просто забули. Вже давно не привозять ані воду, ані їжу, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

Ситуація майже катастрофічна. Якщо командування АТО про них не згадає, невдовзі усі військові можуть опинитися, у кращому випадку, серед заручників.

"Держіть. Що держать, ми не знаємо. Їсти немає, нічого немає. Сказали, воду теж відключать, електрику теж. Що робить?", сказав телефоном військовослужбовець Андрій.

Нагадаємо, 39-му батальйону територіальної оборони Дніпропетровська, який зараз базується в Донецькій області та бере участь в Антитерористичній операції, потрібна допомога. За словами командира роти, у них 12 бронежилетів на сотню бійців.

Раніше бійці 10-го житомирського батальйону територіальної оборони, які готуються до передислокування в зону АТО, скаржились на погану підготовку і відсутність необхідної амуніції. На умовах анонімності військові розповіли, що на батальйон виділено всього два бронежилета, немає жодного БТР, засобів зв'язку, і, навіть, нормального взуття.

Зараз ви читаєте новину «Силовикам, які звільняли від терористів аеропорт Донецька, влаштували голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути