середа, 09 серпня 2023 19:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони відбили всі атаки росіян на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони відбили всі атаки росіян на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнень. Про це ввечері 9 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один по - зенітно-ракетному комплексу та один по логістичному хабу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий об'єкт противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цвіте бавовна і горять росіяни": Тарнавський порадував хорошими новинами з Таврійського напрямку

Протягом доби ворог завдав два ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам.

Внаслідок російських терористичних атак, нажаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили атаки російських військ в районі північніше Синьківки та північно-східніше Іванівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та північно-східніше Дружби Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники відбили атаки російських військ в районі Авдіївки та південно-східніше Сєверного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі південніше Новоданилівки Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському, Слобожанському, Лиманському, Херсонському напрямках ворог з авіації та артилерії обстріляв ряд населених пунктів.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Росіяни зазнають потужних атак із бронетехнікою ЗСУ та підтримкою танків поблизу Роботиного.

Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони відбили всі атаки росіян на шести напрямках: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути