Ексклюзиви
середа, 16 липня 2014 10:02

Сили АТО відступили від кордону через шалений обстріл: багато загиблих і поранених

Сили АТО відступили від кордону через шалений обстріл: багато загиблих і поранених
Фото: ukrain.bazaza.net

Бійці українських 72-ї мотострілецької бригади та 24-ї аеромобільної бригади відійшли від позицій біля кордону під натиском постійних обстрілів із важкої артилерії, мінометів та "Градів", втративши багато бійців та техніки.

Про це повідомив один із бійців 72-ї бригади на ім'я Іван, котрий перебуває у зоні бойових дій.

"Наразі у нас є великі втрати Лише за вчорашній день у нас 9 загиблих та 20 поранених. У нас від повної бойової роти із 10 "машин" та 90 бійців залишилось 35 осіб та одна бойова машина. Вчора "накрили Амвросієвку", де були наші військові склади. Ми навіть не бачимо, хто нас обстрілює із мінометів та "Градів". Ми знаходились на відстані від 2 до 6 кілометрів до кордону. Обстріли ведуться із "нульової" нейтральної полоси на кордоні. Ми ту всі разом: і мінометники, і артилерія, і десантники. На жаль, останні 5 днів постачання боєприпасів та провіанту припинилось. Хоча раніше постачання було хороше. Наше командування нічого не казало, ніяких наказів не надходило до вчора. Вчора нас відвели на 5 кілометрів вглиб", - зазначив боєць.

Він також додав, що отримав контузію і його та інших поранених відправляють в "тил" на лікування.

Нагадаємо, що протягом доби та зокрема сьогоднішньої ночі терористи на Донбасі здійснили низку атак та обстрілів блокпостів та позицій сил АТО, використовуючи важку артилерію та установки "Град".

Сьогодні зранку з боку населеного пункту Степанівка на Донеччині терористи розпочали масований наступ на сили Національної гвардії України.

Зараз ви читаєте новину «Сили АТО відступили від кордону через шалений обстріл: багато загиблих і поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути