неділя, 18 серпня 2013 20:04

Схід Росії іде під воду: рівень води в Амурі сягнув 6,5 метри

Схід Росії іде під воду: рівень води в Амурі сягнув 6,5 метри
Фото: censor.net.ua

Рівень води в річці Амур в районі Хабаровська піднявся в неділю, 18 серпня, до історичного максимуму, повідомляє заступник начальника управління цивільного захисту уряду Хабаровського краю Євгенія Кузьміна.

За останніми даними, рівень води становить 642 сантиметри. Раніше такий показник був зафіксований лише одного разу — під час сильної повені 1897 року.

З посиланням на Хабаровське регіональне управління МНС передають, що максимальний приплив води в Хабаровську очікується 20-25 серпня. У цей період Амур може піднятися до рівня 650-700 сантиметрів. При цьому небезпечною вважається вже відмітка в 600 см.

Наразі у Приамур'ї, тобто на території Хабаровського краю і Амурської області, підтоплено майже шість тисяч житлових будинків, в яких проживає більше 31 тисячі осіб. У Хабаровському краї, а саме в самому Хабаровську, а також Хабаровському, Нанайському, Комсомольському та Амурському районах підтоплено поки що 48 житлових будинків, більшість з них - на острові Великий Уссурійський. У Хабаровську для захисту населення триває зведення дамб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Далекого Сходу Росії евакуюють 100 тисяч людей

Тим часом в Амурській області через паводок спостерігається несприятлива санітарно-епідеміологічна ситуація. Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив у неділю на прес-конференції в Благовєщенську, що в регіоні потрібні надзвичайні заходи з очищення води, а саме її додаткове хлорування. Раніше повідомлялося, що збитки від лиха в регіоні складають, як мінімум, три мільярди рублів (близько 728 млн гривень).

Повінь у східній частині Росії почалося наприкінці липня. Крім Амурської області і Хабаровського краю, паводок торкнувся Магаданської та Челябінської областей, Башкирії і Єврейської автономної області.

Нагадаємо, раніше місцева влада заявляла, що якщо події розвиватимуться за негативним сценарієм, то евакуації підлягають 100 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Схід Росії іде під воду: рівень води в Амурі сягнув 6,5 метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути