пʼятниця, 27 травня 2011 14:04

Серби повстали, дізнавшись про арешт Младіча
11

Фото: Фото: Reuters

Арешт колишнього начальника штабу збройних сил Республіки Сербської Ратка Младіча привів до акцій протесту в Сербії. Прихильники Младіча намагалися мітингувати в Белграді, а також поблизу від села Лазарево на півночі країни, де був затриманий колишній військовий.

Близько сотні прихильників Младіча перекрили дорогу, що веде до будинку, де переховувався екс-воєначальник. Вони намагалися не допустити на місце подій журналістів. Як на півночі Сербії, так і в столиці були посилені заходи безпеки.

Спроби провести мітинги в центрі Белграда були припинені поліцією. Також виступи були зафіксовані в містах Кралєво, Зренянін, Аранджеловац, Чачак. У Белграді були затримані 35 осіб, у Нові Саді поліція заарештувала не менше 20 людей.

Ратко Младіч переховувався протягом 16 років. За попередніми даними, він називав себе Мілорад Комадіч. Гаазький трибунал звинувачує його в організації етнічних чисток і масових вбивствах боснійських мусульман в роки правління Радована Караджича. На Младіча покладають відповідальність за вбивство восьми тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Серби повстали, дізнавшись про арешт Младіча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути