вівторок, 16 липня 2013 14:24

Селяни на Вінниччині дістаються до магазину та медпункту човном
7

Фото: Фото Вікторії Марценюк

Ціле село від цивілізації відрізала весняна повінь на Вінниччині. Старий понтонний міст через річку Південний Буг розвалився. Нового так і не побудували - коштів немає. Тож аби купити харчі, отримати пошту та медичну допомогу, люди сідають у човни. Щодня просять чиновників збудувати новий міст.  Три дні тому біля річки виставили розпорядок перевезень пасажирів  човном.

"Надзвичайники  виділили один човен для перевезень. В понеділок, середу і п'ятницю курсує з 6 до 8 ранку і з 12 до 14 години, а у вівторок та  четвер зранку з 8 до 10, в обід в той же час. Рятувальник сидить на березі в ці години. В човен вміщається 5 чоловік", - каже голова Воробіївської сільради  Олександр Маліцький, 48 років.

Переправа триває близько п'яти хвилин, проте, посеред річки велика течія.

"Міст був єдиним нормальним сполученням із Ново Миколаївки. Є ще шлях із Тиврівського району і з сусіднього села Стрільченці, але дорога там польова, дуже розбита тракторами. Проїхати можна тільки, коли добре  сухо, в дощ сніг ніяк не добратися", - розповідає Олександр Степанович.

Міст складався із 11 човнів, поверх яких стояли бруски на них настелені спеціальні устілки. В експлуатації був із 1989 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужна злива затопила пасажирський поїзд, людей рятували на надувних човнах

"З 2012 року звертався до чиновників, маю всі надруковані звернення, бо міст аварійний був давно. Ніхто не реагував, кажуть немає коштів.  Понтон дірявий повністю і відновленню вже не підлягає,- пояснює Маліцький. - Зараз працює комісія яка визначає який має бути цей міст. Пропонуємо людям зробити паром, сільрада може дати на нього гроші, треба близько 60 000 гривень. Люди не хочуть, вимагають міст".

У селі Нова Миколаївка проживає 35 мешканців. Із них 2 школярів, 6 - працездатних середнього віку, 2- інвалідів, інші — пенсіонери. Найближчий медпункт та магазини через річку в селі Воробіївка.

"Як міст був то сільський голова привозив  вермішель, крупи, хліб, олію. Іноді до нас приїздила автолавка, - каже місцева Марія Діброва. - Тепер нічого немає, навіть швидка не може доїхати"

Селяни просять встановити моста, бояться, як прийде зима не матимуть чим їздити. На будівництво мосту треба більше півмільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «Селяни на Вінниччині дістаються до магазину та медпункту човном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути