понеділок, 20 квітня 2015 20:27

СБУ затримала харків'янина, що виготовляв автомобільні номери для "ЛНР"

СБУ затримала харків'янина, що виготовляв автомобільні номери для "ЛНР"
Фото: sbu.gov.ua

Співробітники СБУ затримали в Харкові місцевого жителя, який на замовлення "Автомобільної інспекції "ЛНР" розробив і виготовив макети фальшивих номерів для терористів. Повідомляє прес-центр УСБУ в Харківській області в понеділок.

"Правоохоронці вилучили у зловмисника електронні та друковані варіанти ескізних проектів номерних знаків т.зв. "ЛНР". Обладнання, прес-форми, кліше, бланки номерних знаків українського, російського та європейського зразків. Слідчі СБ України відкрили кримінальне провадження по ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації - ІФ) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, при розробці макетів затриманий використовував як зразок автомобільні номери невизнаної республіки Абхазія, територія якої була анексована у Грузії Російською Федерацією в 2008 році. Відповідно, абхазькі номера копіюють російські номерні знаки. Після затвердження макетів представниками "ЛНР", затриманий планував налагодити серійне виробництво номерів на власних виробничих потужностях у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала харків'янина, що виготовляв автомобільні номери для "ЛНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути