понеділок, 27 квітня 2015 17:35

СБУ вберегла травневі свята від сепаратизму комуністів Дніпропетровщини

СБУ вберегла травневі свята від сепаратизму комуністів Дніпропетровщини
Фото: uapress.info

На Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила сепаратистсько-комуністичну мережу, учасники якої злочинно готували антиукраїнські акції на травневі свята.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Мережа координувалася колишніми очільниками обласного комуністичного осередку, які втекли на окуповану територію т.зв. "ЛНР". Там вони стали самопроголошеними "депутатами парламенту новоросії" і тепер намагаються звідти через поплічників розхитувати ситуацію в регіоні.

У Дніпропетровській області співробітники СБУ провели обшуки у п'ятьох їхніх "підлеглих" − місцевих комуністів, причетних до активної пропаганди сепаратизму. Правопорушники поширювали провокаційні заклики, намагалися створити низку однотипних фейкових структур. Під виглядом "громадських рухів" ці "одноденки" мали підбурювати псевдопротестні акції, поширювати листівки.

У ході обшуків вилучено комп'ютерну техніку та флеш-накопичувачі із матеріалами сепаратистського змісту, друковані агітки, документацію, що свідчить про протиправну діяльність цих осіб", - йдеться у повідомленні.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ вберегла травневі свята від сепаратизму комуністів Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути