вівторок, 27 січня 2015 11:51

СБУ схопила "волонтерку", яка активно шпигувала для бойовиків

СБУ схопила "волонтерку", яка активно шпигувала для бойовиків
tsn.ua

Силовики затримали 24-річну мешканку Харківської області. Вона видавала себе за волонтерку та співпрацювала із бойовиками ДНР та ЛНР.

"Вона підступно проникла у волонтерські кола. За завданням бойовиків зловмисниця відвідувала місця дислокації підрозділів Збройних сил України, де робила приховану фото- та відеозйомку", - повідомляє прес-служба СБУ.

Зібрану інформацію затримана передавала ватажкам бандформувань, які використовували відомості для обстрілів сил АТО, організації диверсій у мирних містах. 

"Вона поширювала інформацію про диверсії та теракти, вчинені терористичною групою т.зв. "харківських партизан", закликала наслідувати їхньому прикладу", - повідомляє СБУ.

"Через організовані нею спільноти в соцмережах зловмисниця збирала кошти для бойовиків, організовувала придбання для них технічних засобів та камуфляжного одягу, вербувала людей до незаконних збройних формувань", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала підозрювану на гарячому під час виконання чергової вказівки терористів – зйомки на мобільний телефон місця тимчасової дислокації військової бронетехніки. У пам'яті телефону виявлені електронні адреси, на які спільниця терористів відправляла відзняті кадри.

Під час обшуку у помешканні затриманої вилучено бойову гранату, матеріали прихованої відеозйомки, мікрофон дальньої дії, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту.
Затриманій оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ схопила "волонтерку", яка активно шпигувала для бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути