понеділок, 27 липня 2015 17:00

СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині

СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині

Служба безпеки України припинила діяльність групи, яка намагалася створити в регіоні фейкову "Кіровоградську народну республіку".

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБ України.

"З метою дестабілізації соціально-політичної ситуації на Кіровоградщині група осіб планувала організувати протестні акції і силові сутички з місцевими органами правопорядку. Для цього вони створили спільноту в одній з російських соціальних мереж.

Через них систематично поширювалися матеріали сепаратистського і екстремістського характеру, проводилася агітація проти чинної влади і підбурювання громадян до акцій протесту", - зазначили в СБУ.

Повідомляється, що під час обшуків у зловмисників вилучено підготовлені до масового поширення матеріали із закликами до повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

В рамках кримінального провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути