пʼятниця, 24 червня 2016 14:09

Рятувальники виносили із вогню лежачих людей

24 червня близько 3-ї години ночі у місті Дніпро сталася пожежа. Зайнялася п'ятиповерхівка по проспекту Дмитра Яворницького, 74. На момент прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу вогнем був повністю охоплений дах будинку на загальній площі 1000 квадратних метрів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли в управлінні ДСНС області.

 

"В 2.48 надійшов сигнал про те, що горить дах будинку на 48 квартир. Складність полягала в тому, що будинок старий, 1937 року, перекриття та дах дерев'яні, зверху шифер, та ще й ніч і спека. Довелося працювати в умовах сильного задимлення. Було евакуйовано 156 мешканців будинку. Трьох лежачих хворих мешканців наші працівники винесли на руках", - розповів начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДТП 3 людей загинули, 5 - у лікарні

До гасіння пожежі було задіяно 120 рятувальників. О 05. 52 пожежу вдалося локалізували, а о 06. 26 ліквідувати. Вогнем знищено дах будику пошкоджені квартири на 5 та 4 поверхах. Чи є загроза обвалу стелі, і чи відселятимуть тимчасово мешканців — вирішить спеціальна комісія.

 

"Ми прокинулися через тріскіт, так, ніби рвали петарди під балконом. Відчули їдкий дим, вхопили кота і побігли на вулицю в чому спали. Навіть документи не встигли взяти. Тепер наша квартира частково залита, у спальню зранку зайти не можна було через воду. Проте усе залишилося ціле", - розповідає мешканка будинку Дарина.

За фактом порушення правил пожежної безпеки відкрито кримінальне провадження. Попередня причина займання — коротке замикання електропроводки. Остаточні причини - встановлюються.

Нагадаємо, 23 червня близько 8:30 у Мукачівському аграрному коледжі на вулиці Матросова чоловік погрожував самоспаленням, бо йому не видавали довідку про склад сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники виносили із вогню лежачих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути