пʼятниця, 02 жовтня 2015 15:35

Росія почала третю хвилю бомбардувань Сирії - ЗМІ
2

Російські військові літаки завдали нові авіаудари по сирійських повстанцях з опозиційної "Армії Завоювання".

За даними телеканалу al-Mayadeen TV, у п'ятницю, 2 жовтня, російська авіація працювала по "центрах зборів лідерів і бойовиків" в провінції Джіср-еш-Шугуров і районі гори Завая, - повідомляє "ТСН"

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад. У цей же день російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії. Удар був здійснений неподалік від сирійського міста Хомс. ЗМІ з посиланням на місцевого жителя повідомляли, що два літаки, які пролетіли над сирійським містом Хомс, випустили вісім ракет по житлових кварталах міста.

За інформацією медіа, Хомс не контролюється терористами з "Ісламської держави". Тут живуть мирні жителі і FSA (Free Syrian Army, озброєна сирійська опозиція), що воює з урядовими військами.

Також аналітики і сирійські активісти стверджують, що РФ завдала авіаударів по позиціях, контрольованих силами повстанців, які виступають проти режиму глави Сирії Башара Асада. У свою чергу представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що повідомлення про загибель мирних жителів у Сирії від ударів російської авіації є "вкиданням". В Міноборони РФ стверджують, що літаки російських повітряно-космічних сил нанесли точкові удари по восьми об'єктах терористичного угруповання "Ісламська держава" на території Сирії і повністю знищили пункти управління ІД в горах.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія почала третю хвилю бомбардувань Сирії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути