четвер, 18 квітня 2024 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти просунулися на захід від Авдіївки - ISW
5

Сили оборони України відбили кілька спроб наступу російських окупаційних військ біля Сіверська Донецької області, знищили техніку ворога.

Росіяни нещодавно просунулися вздовж залізничної лінії на північний захід і на захід від Авдіївки. Про це з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW) повідомили "РБК-Україна".

На Луганщині позиційні бої тривали на захід від Сватового і Кремінної.

У Донецькій області бої відбувались на схід і південь від Сіверська.

За спостереженнями ISW, російські окупанти посилили темп і масштаби механізованих наступів по всій Донецькій області у березні і квітні.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що Сили оборони знищили чотири російських танки Т-80 і шість бойових машин піхоти MT-LB (БМП) під час спроб ворога прорвати українську оборону на схід від Сіверська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирається Рада Україна - НАТО. На порядку - дві теми

Росіяни просунулися на північний схід від Часового Яру і продовжили наступальні операції у цьому районі 17 квітня.

Бойові дії тривали на схід від Часового Яру і біля міста.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що росіяни атакують невеликими штурмовими групами у районі Часового Яру і використовують всюдиходи для швидкого перекидання та розвантаження піхоти у районах бойових дій.

Відеозапис з геолокацією, опублікований 17 квітня, показує, що російські війська нещодавно просунулися вздовж залізничної лінії на південний схід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки). Інший відеозапис з геолокацією, опублікований 14 квітня, показує, що російські війська нещодавно просунулися в межах західної частини Орлівки (на захід від Авдіївки), повідомляють.

Бойові дії тривали на захід від Авдіївки.

Російські окупанти просунулися на захід від Донецька і 17 квітня продовжили наступальні операції на захід і південний захід від Донецька.

Бойові дії тривали на захід від Донецька.

17 квітня у районі меж Донецької і Запорізької областей тривали позиційні бої. Позиційні бої тривали на заході Запорізької області.

Також позиційні бої тривали на лівому березі Херсонської області .

Протягом минулої доби відбулося 87 бойових зіткнень. Сили оборони України відбили атаки росіян на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

За 784 дні українські воїни знищили 13 835 бойових броньованих машин росіян, 7196 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 26 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти просунулися на захід від Авдіївки - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути