вівторок, 03 вересня 2013 17:01

Російська прокуратура вже не впевнена у винуватості українського рибалки Федоровича

Російська прокуратура вже не впевнена у винуватості українського рибалки Федоровича
Фото: korrespondent.net

Справу стосовно громадянина України Олександра Федоровича, який вижив після зіткнення баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі, спрямовано на додаткове розслідування до відділу дізнання та адміністративної практики Прикордонного управління ФСБ РФ у Краснодарському краю.

Про це повідомляє "ОстроВ", посилаючись на адвоката Федоровича Петра Устименка.

Російський правоохоронний орган має протягом одного місяця провести додаткове слідство.

Устименко зазначив, що відправлення справи на дорозслідування побічно вказує на те, що прокуратура РФ не впевнена в достовірності доказів, що підтверджують винуватість Федоровича.

"У направленні справи на додаткове розслідування немає нічого поганого. Хоча це підтверджує те, що прокуратура не впевнена в зібраних документах і у висунутому обвинуваченні", - зазначив адвокат.

Петро Устименко прокоментував пропозицію українських дипломатів передати Федоровича на поруки.

"Так, на поруки може взяти трудовий колектив, консульство в особі держави. Але не слід упускати з виду один важливий момент: можливість взяття на поруки передбачена лише в тому випадку, якщо людина визнає свою провину в повному обсязі. У чому буде Федорович визнавати свою провину, якщо він цього не робив", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

Риболовецьке судно перекинулося, внаслідок чого загинуло четверо українців, одного вдалося врятувати. Врятований українець Олександр Федорович був прооперований в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ).

Російські правоохоронці висунули йому обвинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до 2-х років ув'язнення.

28 серпня в мережі Інтернет з'явилося відео, яке показує, як прикордонний катер РФ переслідував і протаранив риболовецьке судно з українськими моряками.

Зараз ви читаєте новину «Російська прокуратура вже не впевнена у винуватості українського рибалки Федоровича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути