Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2014 13:06

Російська авіація увірвалась в українське небо - РНБО

Російська авіація увірвалась в українське небо - РНБО
Фото: espreso.tv

Російські вертольоти знову порушили кордон на сході України.

Про це повідомив у четвер на брифінгу в Києві спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

"Тривають відверті провокації на кордоні з боку Російської Федерації. У районі населеного пункту Ильенковой наші прикордонники зафіксували заліт на територію України вглиб на 4 км шести вертольотів Російської Федерації, які згодом повернулися назад", - повідомив він.

За його словами, після ретельної перевірки району прикордонники виявили підготовлені мінометні позиції і предмети військової амуніції.

Як повідомлялося, 3 липня три російських бойових вертольота Мі-8 і Мі-24 з розпізнавальними знаками російських Збройних сил кілька разів незаконно проникали в повітряний простір України, зокрема, в районі пункту пропуску "Олександрівка", а потім в районі населеного пункту Благовіщенка Луганській області на глибину 5 км. Того ж дня 2 вертольоти російських ЗС здійснили політ над пунктом пропуску "Довжанський" у Луганській області і вторглися в повітряний простір України на 7 км.

Українська сторона розцінила такі дії як грубе порушення Росією принципів і норм міжнародного права, зобов'язань російської сторони згідно Женевським домовленостям і спільної декларації міністрів закордонних справ України, Німеччини, Росії та Франції від 2 липня 2014 Укнраіна також попередила про готовність наносити удари по об'єктах, несанкціоновано втручаються в повітряний простір країни.

8 липня заступник секретаря РНБО Михайло Коваль повідомив, що після відповідної заяви прецедентів порушення російською авіацією україно-російської повітряного кордону не було

Зараз ви читаєте новину «Російська авіація увірвалась в українське небо - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути