вівторок, 02 вересня 2014 11:58

Рідні загиблого солдата РФ розповіли, як хлопців перетворили на "ополченців"

Рідні загиблого солдата РФ розповіли, як хлопців перетворили на "ополченців"
11 серпня Антону видали дві гранати та 150 набоїв до автомата

Матір загиблого в Україні солдата Антона Туманова Олена Петрівна розповіла, що 20 серпня отримала труну з тілом сина і копію свідоцтва про смерть з ростовського моргу.

За її словами, там вказана дата смерті 13 серпня 2014 року, місце - "Пункт тимчасової дислокації військової частини 27777", "Під час виконання обов'язків військової служби", а причина - "Поєднана травма".

"Ноги відірвало йому, звичайно. Хлопці розповіли. Я відчувала, що в труні він не цілий", - повідомила жінка російському виданню "Новая газета".

Олена розповіла, що Антон пішов в армію за контрактом - у 18-ту Окрему мотострілецьку бригаду, в/ч 27777, в селище Калиновське в Чечню Антон поїхав 21 червня.

"Дзвонить і каже: "два місяці зарплати точно не буде". Коли після похорону приїхали хлопці з його частини, виявилося, їм нічого не дали", - заявила жінка.

Зарплату за півтора місяці служби Антон так і не отримав. Він говорив, що йому обіцяли 40-50 тисяч рублів. Друзі зі служби пояснили, що вони отримують не більше 30.

На початку липня Антон розповів, що в частині запитують, хто хоче добровільно поїхати в Україну. "Він потім розповідав, що у них в частині говорили: якщо протримаєтеся скільки-то днів в Україні - заробите 400 тисяч. Ніхто не погоджувався", - каже жінка.

Потім Антон написав мамі, що його відправляють під Ростов. 18-річна Анастасія, наречена Антона, каже, що вона зідзвонювалася з хлопцем кожен день. "23 або 25 липня вперше сказав: "Їдемо на війну. Ми їдемо в ролі ополченців", - заявила дівчина. Другий раз, як розповів Антон Насті, їх відправили в Україну 3 серпня на два дні. 10 серпня Антон подзвонив додому і сказав "Мама, нас відправляють в Донецьк. Послали на допомогу ополченцям. Не переживай, все буде чікі".

11 серпня Антону видали дві гранати та 150 набоїв до автомата. О третій годині дня він надіслав мамі повідомлення "ВКонтакте": "Телефон здав, в Україну поїхав". "Я не розумію: як їх могли відправити? Адже багато ж народу, 1200 чоловік. Я навіть не знала, кому дзвонити, ані цих майорів не знала, ані номерів. Якщо б я знала, я сказала: "Не смійте його відправляти!", - каже жінка.

Повідомлення про смерть приніс співробітник Козьмодем'янского військкомату Будаєв. "Він Антона і на строкову службу відправляв, і на контракт оформляв. Приніс - а сам плаче. Я тільки запитала:" Де це сталося? "-" Під Луганськом ". -" Але вони ж в Донецьк поїхали ". -" Не доїхали ". Дав мені номер частини, я подзвонила, сказала:" Може, помилка, це не мій син? "-" Ні, все точно, хлопці тільки що впізнали ", - додала Олена.

З тих пір ніхто з військового командування з Оленою Петрівною не розмовляв.

Як повідомлялося раніше, в РФ нарахували 400 поранених і вбитих російських солдат. У список імен, зібраний по крупицях, увійшли імена кількох бійців мотострілкових бригад.

Зараз ви читаєте новину «Рідні загиблого солдата РФ розповіли, як хлопців перетворили на "ополченців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути