субота, 29 жовтня 2022 16:44

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ "приплела" Велику Британію до удару по Севастополю та підриву "Північних потоків"

РФ "приплела"  Велику Британію  до удару по Севастополю та підриву "Північних потоків"
Міноборони РФ звинуватило фахівців із Великої Британії у тому, що вони нібито готували українських військових до атаки на Севастополь. Фото: РБК

Міноборони РФ звинуватило фахівців із Великої Британії у тому, що вони нібито готували українських військових до атаки на Севастополь.

До того ж, ці ж інструктори нібито причетні до підриву газопроводів "Північний потік" та "Північний потік-2". Про це заявив речник міноборони РФ Ігор Конашенков під час брифінгу 29 жовтня.

"Підготовка цього терористичного акту й навчання військовослужбовців українського 73-го спеціального центру морських операцій здійснювалися під керівництвом британських фахівців, які перебували в місті Очаків Миколаївської області України", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не панікуйте" ‒ Подоляк потролив росіян після "бавовни" у Севастополі

За інформацією міноборони РФ, "представники цього підрозділу ВМС Великої Британії нібито брали участь у плануванні, забезпеченні та реалізації терористичного акту" в Балтійському морі 26 вересня цього року з підриву газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

У міноборони Великої Британії вже відреагували на звинувачення, назвавши цю історію видуманою.

"Щоб відвернути увагу від свого катастрофічного становища в ситуації з незаконним вторгненням в Україну, міністерство оборони Росії вдається до помилкових заяв епічного масштабу", – йдеться у повідомленні.

Там підкреслили, що ця вигадана історія більше говорить про суперечки всередині російського уряду, ніж про Захід.

Уранці 29 жовтня псевдовлада у Севастополі повідомила про "атаку дронів" на кораблі в акваторії Севастопольської бухти. Водночас заявила, що атаки БПЛА начебто "відбивають судна Чорноморського флоту Росії" й "ніякі об'єкти не вражені". Окупанти кажуть, що "ситуація під контролем".

Пізніше окупаційна "влада" Криму звинуватила Збройні сили України у вибухах на території Севастополя. Ставленики Кремля кажуть, що метою "атаки" нібито українських безпілотників стали кораблі Чорноморського флоту Росії.

Унаслідок вибухів у тимчасово окупованому Севастополі може бути пошкоджений фрегат Чорноморського флоту Російської Федерації "Адмірал Макаров". Судно стало флагманом РФ після втрати крейсера "Москва". Про ймовірне підбиття "Адмірала Макарова" повідомив політолог Кирило Сазонов.

Зараз ви читаєте новину «РФ "приплела" Велику Британію до удару по Севастополю та підриву "Північних потоків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути