пʼятниця, 10 квітня 2015 19:51

Викрито злочинне угрупування, що діяло на території 3 областей

Викрито злочинне угрупування, що діяло на території 3 областей
Фото: obozrevatel.com

Працівники УБОЗУ Полтавської та Тернопільської областей викрили злочинну групу в кількості 9 осіб із міжрегіональними корумпованими зв'язками. Очолював угрупування колишній працівник податкової міліції. Також в нього входив діючий працівник податкової міліції та двоє співробітників органів внутрішніх справ.

Угрупування займалося викраденням людей, шахрайствами в особливо великих розмірах, вимаганнями, крадіжками, незаконним обігом наркотиків та іншими протиправними діяннями.

Члени цього угрупування у селищах Глобине та Градижськ, що на Полтавщині, купували дешеві житлові будинки. Далі підшуковували серед жителів Полтавщини, Тернопільщини та Київщини осіб, що зловживали спиртними напоями, зате були власниками нерухомого майна.

За словами Василя Джиджори із Тернопільського УБОЗУ, злочинці входили в довіру до потенційних жертв, використовуючи їх безпорадний стан та беззахисність, а також обіцяючи краще життя, вивозили останніх в Полтавську область. Там в селищах Глобино та Градижськ селили їх в уже придбані дешеві житлові будинки. Потерпілих умисно схиляли до вживання алкогольних та наркотичних речовин , а потім укладали нотаріально посвідчені цивільно-правові угоди, пов'язані із відчуженням об'єктів нерухомості, які перебували у їх власності. Після цього майно реалізовували через третіх осіб на вторинному ринку житла.

Під час проведених обшуків у помешканнях фігурантів справи було вилучено два пістолети та набої до них, автомат Калашникова з набоями, рушницю, гранатомет, наркотичні речовини, технічні документи на будинки та квартири, договори купівлі-продажу на нерухомість, свідоцтва про смерть, блокноти із записами потерпілих, тридцять банківських карточок, двадцять мобільних телефонів та майже півсотні сім-карт мобільних операторів, ноутбуки, планшети, 150 тисяч гривень, понад дві тисячі американських доларів, два автомобілі "Мітцубіші", комплект військових номерних знаків на автомобіль, форму працівника податкової міліції і навіть перепустку в зону АТО.

Співробітники відділу боротьби з організованою злочинністю проводять комплекс оперативно-розшукових та слідчих заходів щодо оперативного супроводу кримінального провадження, розпочатого відносно учасників злочинної групи та документування інших фактів їх протиправної діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Викрито злочинне угрупування, що діяло на території 3 областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути