Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2017 18:25

"Проїзд по трасі 200 доларів" - як бандити атакують туристів і далекобійників на українських дорогах

"Проїзд по трасі 200 доларів" - як  бандити атакують туристів і далекобійників на українських дорогах

Злочинці на трасах і парковках оновили свої методи. Раніше стрибали з мостів на фури. Тепер обкрадають авто на тимчасових парковках та вимагають гроші за проїзд.

Про це пише "Сегодня".

"Днями спіймали одну з таких банд. Ночами грабіжники вишукували на трасах припарковані в "кишенях" (місцях для тимчасового паркування та відпочинку водіїв. - gazeta.ua) авто і нападали. Банда складалася з 3 людей, вони пробивали колеса, розбивали битою вікна і грабували автівки. Найчастіше обирали фури - далекобійники везли великі суми. Але серед постраждалих є і водії легкових авто. У них сонних забирали гроші, телефони та планшети", — розповіли в поліції Рівненської області.

Працювала банда швидко — на все йшло 30-40 с. На їхньому рахунку більше десятка злочинів, скоєних у 13 областях. Орудували кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжники напали на далекобійника

Крім нальотів, є ще кілька видів злочинів на трасах.

"Були випадки, коли злочинці зупиняли автомобілі з іноземними номерами. Якщо розуміли, що водій не знає українських законів, то казали, що проїзд трасою платний. Ціну встановлювали спонтанно, могли вимагати 100 доларів, а коли бачили, що людина при грошах, то називали суму в 200 доларів", - кажуть оперативники карного розшуку Нацполіції.

Є зловмисники, які продають на трасі золото. Таких називають "циганами". Людина паркується на узбіччі та зупиняє попутку. Розповідає, що закінчився бензин, а гроші на картці, якої немає з собою. Просить купити масивний золотий браслет або ланцюжок за 1,5-2 тис. грн. Золото виявляється підробкою.

Поліцейський 29-річний Михайло Какама 5 кілометрів гнався босоніж за грабіжниками, які обкрадали будинок у селі Тополі Козелецького району на Чернігівщині.
Зараз ви читаєте новину «"Проїзд по трасі 200 доларів" - як бандити атакують туристів і далекобійників на українських дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути