середа, 23 листопада 2011 10:06

Провідник, який зрадив сина Каддафі, пишається своїм вчинком

Сейф аль-Іслам, права рука колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, потрапив в полон через зраду, розповів чоловік, який, за власними словами, і видав його новій владі Лівії. Юсеф Салех аль-Хотмані заявив в інтерв'ю телеканалу Al Arabiya, що аль-Іслам найняв його як провідника, щоб той допоміг йому перебратися до Нігеру.

Аль-Хотмані стверджує, що син Каддафі запропонував йому один мільйон євро за послуги. Однак провідник все ж вирішив виконати свій громадянський обов'язок і здав його місцевим ополченцям з Зінтана. Він повідомив їм про те, що кортеж аль-Іслама і його прихильників, що складається з двох автомобілів, зробить спробу прорватися через кордон в ніч на 19 листопада. Тоді син поваленого лідера Джамахірії і був схоплений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлючений лівійський натовп оточив літак з сином Каддафі

"Ми (аль-Хотмані і командування ополченців) вирішили, що краще всього напасти в пустелі, в тому місці, де дорога петляє в пагорбах ... Коли почався штурм, вогонь вівся прицільно, і знадобилося не більше двох хвилин, щоб провести операцію" , - розповів аль-Хотмані, який знаходився в першій машині кортежу.

Він переконав сина Каддафі, що "безпечніше буде", щоб машини рухалися з дистанцією в три кілометри. Насправді, це було зроблено для того, щоб ополченці змогли захопити перший автомобіль до того, як прибуде машина з аль-Ісламом - забрати аль-Хотмані до себе, щоб він не постраждав, і вже вести бій за другу машину.

Аль-Хотмані відмовляється розповісти про те, коли і за яких обставин йому вдалося зв'язатися з новою владою і повідомити про сина Каддафі. Як відзначають деякі аналітики, "провідник", можливо, не відразу зважився на зраду: на це його могли штовхнути сумніви в тому, що йому заплатять обіцяний мільйон.

Нагадаємо, що на півдні Лівії затримано сина Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслама. Про це повідомив представник Національної перехідної ради Лівії. Зазначимо, Сейф аль-Іслам перебував у міжнародному розшуку з літа 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Провідник, який зрадив сина Каддафі, пишається своїм вчинком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути