понеділок, 15 лютого 2016 04:32

Проти водія, за автомобілем якого гналися поліцейські, порушили кримінальну справу

Проти водія, за автомобілем якого гналися поліцейські, порушили кримінальну справу
Фото: vesti-ukr.com

Проти водія автомобіля, за яким гналися поліцейські в ніч з 6 на 7 лютого, порушено кримінальну справу за статтею "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу". Про це повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, передає "Інтерфакс-Україна".

"У цьому питанні є два аспекти. Перший, і я вже про це говорила, що йде слідство, і правову оцінку повинні дати прокуратура і слідство. Але другий аспект, про який я хочу говорити дуже голосно, що автомобіль, який на шаленій швидкості мчить вулицями Києва або іншого міста, становить величезну небезпеку для жителів міста. А жителі кожного міста повинні спати спокійно. П'яний водій злочинець, і у поліцейських є право і обов'язок припинити злочинні дії водія. І у них є право використовувати зброю в рамках закону", – сказала Деканоїдзе.

Відповідаючи на запитання, чи не будуть поліцейські після цієї ситуації боятися застосовувати зброю навіть у складних ситуаціях, голова Нацполиции відповіла: "Не думаю".

Нагадаємо, в МВС заявили, що поліцейські під час смертельної погоні за BMW випустили 34 кулі.

Вночі 7 лютого в Голосіївському районі Києва при затриманні BMW поліція застрелила 17-річного пасажира авто.

Інцидент стався вночі близько 03:00. На вул. Борщагівській співробітники поліції звернули увагу на автомобіль BMW київської реєстрації, водій якого порушив ПДР.

На вимогу зупинитися водій не відреагував. Під час переслідування BMW поліцією, яке тривало більше 30 хвилин, автомобіль виїхав в Голосіївський район. Біля Одеської площі було прийнято рішення відкрити вогонь на поразку, про що водій був неодноразово попереджений по гучномовцю і пострілами в повітря. В результаті смертельне поранення отримав один з хлопців в салоні авто. Троє інших не постраждали.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважає виправданим застосування зброї. Помічник генпрокурора Віктора Шокіна Владислав Куценко повідомив, що під час поліцейської погоні 17-річний хлопець автомобілем не керував і тому апріорі порушником бути не міг. Зараз поліцейських, які переслідували BMW у Києві, відсторонили від служби.

Зараз ви читаєте новину «Проти водія, за автомобілем якого гналися поліцейські, порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути