Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 19:40

Прокурор та суддя погоріли на хабарі в $5500 на Волині

Прокурор та суддя погоріли на хабарі в $5500 на Волині

У середу, 14 грудня, на гарячому під час отримання хабаря співробітники СБУ у Волинській області затримали прокурора Ківерцівського району та заступника голови районного суду. Вони вимагали за менш суворий вирок $5500 в родича обвинуваченого.

"Суддя вимагала від місцевого мешканця 5 500 доларів США за винесення його близькому родичу менш суворого вироку, не пов'язаного з позбавленням волі. У випадку несплати коштів погрожувала ув'язнити обвинуваченого на сім років. Частина цієї суми призначалась прокурору району за  відмову від обвинувачення по одному з інкримінованих злочинів, а у подальшому не оскарження вироку суду", - йдеться в офіційному повідомленні на сайті СБУ.

Спершу правоохоронці затримали "на гарячому" прокурора. Потім взяли й суддю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймолодшого мера України посадили на 5 років за хабар

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за статею, яка передбачає позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

На офіційному сайті прокуратури у Волинській області вказано, що прокурором Ківерцівського району працює Володимир Мойсеєць.

"Про затримання прокурора Ківерцівського району ми дізналися із засобів масової інформації. Дійсно, Володимир Мойсеєць раніше працював на посаді першого заступника прокурора Рівненської області. Однак, він уже майже два роки як перевівся на роботу в органи прокуратури сусідньої Волині", - зазначила Людмила Суржук, пресс-секретар прокурора Рівненської області.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор та суддя погоріли на хабарі в $5500 на Волині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути