середа, 17 вересня 2014 16:44

Прокуратуру РФ просять розслідувати загибель російського десанту в Україні
3

Фото: Новая газета

Депутат Псковських обласних зборів депутатів і директор видання "Псковська губернія" Лев Шлосберг 16 вересня направив депутатський запит до Головної військової прокуратури Росі з проханням розслідувати факт загибелі російських військових в Україні.

Про це йдеться у матеріалі Новой Газети

Видання нагадує, що Лев Шлосберг вже кілька тижнів займається розслідуванням того, що сталося з бійцями 76-ї Псковської дивізії ВДВ. Де вони знаходяться з 15 - 16 серпня і до сих пір? На якій підставі? Для яких цілей? Скільки з них загинуло? Скільки поранено? Виявляється Чи допомогу сім'ям бійців?

29 серпня на Шлосберг в Пскові було скоєно напад (кримінальна справа з цього приводу порушена та розслідується поліцією). А незадовго до нього депутат отримав нові свідчення того, що сімдесят другого псковська дивізія ВДВ бере участь в бойових діях на території України і несе втрати.

У депутатському запиті Шлосберг називає 12 імен десантників, факти загибелі і поховання яких точно встановлені, а причини та обставини немає. Це військовослужбовці різних частин, що відносяться до сімдесят шостому псковської дивізії ВДВ: Олександр Баранов, Сергій Волков, Дмитро Ганін, Василь Герасимчук, Олексій Карпенко, Тлеужан Кінібаев, Леонід Кічаткін, Антон Короленко, Олександр Куликов, Максим Мезенцев, Олександр Осипов, Іван Сокол.

"Даний список не є повним, на жаль", - підкреслює депутат. Крім названих у списку, зазначає видання, відомо ще про загибель, як мінімум, двох бійців: Сергія Селезньова (похований 3 вересня під Володимирі) та Андрія Васильєва (похований 12 серпня о Пскові).

Лев Шлосберг просить встановити імена всіх військовослужбовців, загиблих при виконанні своїх обов'язків в липні-вересні 2014 року. А також з'ясувати: де конкретно служили загиблі десантники? На підставі чого покинули місце постійної дислокації? Де і за яких обставин вони загинули? Які причини їх смерті? Хто несе відповідальність, в тому числі - кримінальну, за загибель бійців? Чи отримають якісь соціальні пільги і на якій підставі сім'ї загиблих?

"Прошу Вас провести вичерпну перевірку всіх обставин, пов'язаних із загибеллю військовослужбовців у зазначений період часу, встановити посадових і (або) інших осіб, винних у їх загибелі, та притягнути їх до кримінальної відповідальності, встановленої законодавством РФ", - підсумовує депутат.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратуру РФ просять розслідувати загибель російського десанту в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути