четвер, 10 січня 2013 17:31

Прокуратура залякує захисників убивці міліціонера

Прокуратура залякує захисників убивці міліціонера
Фото: bilozerska.info

10 січня в Бориспільському міськрайонному суді Київської області відбулося судове засідання у справі громадських активісток Ганни Сінькової, Ярослави Пугачової та Тетяни Близнюк. Дівчатам інкримінують грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

"Насправді, нас судять за громадський протест, який стихійно відбувся під час суду над народним героєм Віталієм Запорожцем 30 травня 2012 року. Тоді, під час вирішального судового засідання по справі Віталія, суддя Броварського міськрайонного суду, яка проводила судове слідство вкрай упереджено, відмовила представникам ЗМІ у аудіо- та відеофіксації судового засідання, а також відмовилась заслухати свідків захисту. - розповіла Ганна Сінькова. -  Під час судової перерви ми з Ярославою Пугачовою вилізли на стіл судді і почали скандувати гасла на підтримку Запорожця. Все закінчилося побиттям міліцією людей і кримінальною справою."

Це було четверте засідання у справі дівчат. Досі їхні інтереси представляв адвокат. На цьому засіданні вперше адвоката не було.

"Сьогодні, скориставшись відсутністю адвокатів у підсудних, прокурор Іван Єфімов відверто і брутально тиснув на дівчат — каже Ганна. - Тетяну Близнюк звинуватив, буцімто вона відмовилася у дачі показань у суді. Хоча цього не було. Далі прокурор заявив, що він вперше бачить "жінку-хуліганку". Далі прокурора підтримав суддя і почалось щось на кшталт перехреснтого допиту з метою заплутати обвинувачуваних. Ганна Сінькова заявила, що оскільки наразі у неї нема адвоката і на даному етапі судового слідства підсудні погоджуються захищати себе самостійно, вона вважає, що неприпустимо тиснути на підсудних".

Після цього суддя виніс рішення призначити наступні судові засідання на 7-е і 8-е лютого 2013 року. Суддя оголосив, що це будуть виїздні судові засідання, які проходитимуть в Броварському міськрайонному суді з метою допитати одразу усіх свідків.

Тетяна Близнюк, Ганна Сінькова та Ярослава Пугачова вважають, що, скориставшись тимчасовою відсутністю їхніх адвокатів, суддя та прокурор вдались до залякувань і тиску на підсудних.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура залякує захисників убивці міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути