субота, 08 квітня 2023 11:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикрили одразу три схеми втечі ухилянтів за кордон

Прикрили одразу три схеми втечі ухилянтів за кордон
У Закарпатській області затримали місцевого адвоката і власницю готелю, яка сама підшукувала кандидатів на втечу за кордон. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації.

Серед затриманих – голова військово-лікарської комісії та адвокат, повідомила 8 квітня пресслужба СБУ.

"Про підозру повідомили п'ятьом організаторам оборудок. Вони пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та шляхом нелегального перетину кордону. Вартість послуг становила від 3 до 6 тис. доларів. Сума залежала від терміновості вирішення питання. Співробітники СБУ своєчасно викрили оборудки і тим самим не допустили втечі від мобілізації сотні ухилянтів", – ідеться в повідомленні.

У Києві викрито дві злочинні схеми. Першу організував голова військово-лікарської комісії одного із районів столиці. За гроші він безпідставно оформляв своїм "клієнтам" документи про зняття з військового обліку за станом здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовець військової частини "відібрав" у солдатів понад пів мільйона бойових доплат

Іншу схему налагодив керівник однієї із псевдоблагодійних організацій, який пропонував громадянам виїхати за межі України у якості водіїв гуманітарних перевезень. Його спільницю СБУ викрила ще у грудні минулого року.

У Закарпатській області затримали місцевого адвоката і власницю готелю, яка сама підшукувала кандидатів на втечу за кордон. Зловмисники намагались приховано переправити військовозобов'язаних до ЄС поза контрольно-пропускними пунктами.

Тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного переправлення правоохоронцем ухилянтів за кордон. Правоохоронцю, який вивозив чоловіків призивного віку через державний кордон України, повідомили про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Зараз ви читаєте новину «Прикрили одразу три схеми втечі ухилянтів за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути