неділя, 05 липня 2015 17:24

Правобережний Київ може залишитись без води

Правобережний Київ може залишитись без води

Головна каналізація Києва на сьогодні – найбільш аварійний і потенційно небезпечний об'єкт столиці. Через це правому берегові Києва загрожує відключення від каналізації та водопостачання.

Про це заявили у Департаменті житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

"Колектор введений у дію у 1970 році, у 1999 році об'єкт за результатами обстеження був визнаний як аварійний та непридатний до експлуатації. На деяких ділянках конструкції колектора повністю зруйновані", - заявили у КМДА.

У 2005 році перша нитка міського каналізаційного колектора була внесена до Державного реєстру потенційно небезпечних об'єктів. В адміністрації запевнили, що уникнути екологічно-техногенної катастрофи можна, добудувавши нову, другу нитку колектора.

"Столична влада ухвалила рішення про виділення на будівництво 40 млн. грн. та негайне відновлення робіт на об'єкті. Якщо будівництво не буде завершене найближчим часом, більша частина правобережжя Києва може бути відключена від каналізації та водопостачання", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у КМДА, Мінімальний обсяг робіт, які потрібно виконати у 2015 році, потребує фінансування в розмірі 160 млн. грн. За умови справного фінансування з державних коштів ввести в експлуатацію нову нитку колектора можна буде у 2016-17 роках, зазначили у КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Правобережний Київ може залишитись без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути