пʼятниця, 03 лютого 2012 09:28

Працівники рівненського "Ощадбанку" вкрали 5,5 млн грн

Працівники рівненського "Ощадбанку" вкрали 5,5 млн грн

Співробітники СБУ в Рівненській області викрили організовану групу працівників "Державного ощадбанку України", які викрали зі сховища банку понад 5, 5 млн. грн.  Організатором групи була головний бухгалтер обласного управління цього банку.

"Зловмисники детально розробили план, як маскувати нестачу готівки у сховищі філії на час проведення ревізії готівки та цінностей. Організатором групи була головний бухгалтер обласного управління АТ "Ощадбанк". Вона давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримувати готівкові кошти зі сховища та передавати без оформлення будь-яких документів колишньому старшому контролеру-касиру сектору касових операцій, яка в подальшому передавала кошти керівниці", - розповіла керівник прес-групи обласної СБУ Інна Ілючок.

Працівники винесли з банку понад 5,5 млн. грн. Головний бухгалтер заохочувала спільників і нараховувала їм різноманітні премії та надбавки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники рівненського Ощадбанку вкрали майже мільйон гривень

"Завідуюча касового вузла, маючи право доступу до інформації, яка обробляється в комп'ютерах філії, використовуючи пароль для входження в операційну систему банку підлеглих, без їхнього відома несанкціоновано вносила завідомо неправдиві дані щодо передачі та отримання від районних відділень банку надлишків готівкових коштів", - додали в СБУ.

У понеділок, 30 січня, слідчі СБУ порушили стосовно трьох працівниць банку кримінальну справу. Їх звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем і вчиненому організованою групою. Їм загрожує позбавленням волі на строк від семи  до  дванадцяти років та з конфіскація майна.

Нині їх утримують під вартою в слідчому ізоляторі в Рівному.

В обласному управлінні "Ощадбанку" відмовилися коментувати ситуацію, однак пояснили, що в листопаді минулого року на посаді головного бухгалтера   філії працювала Галина Хижняк, а завідувачкою касового вузла – Олена Моєсеєць.

Зараз ви читаєте новину «Працівники рівненського "Ощадбанку" вкрали 5,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути