понеділок, 18 липня 2016 14:30

Працівники банку "Хрещатик" вкрали 81 млн грн депозитів

Працівники банку "Хрещатик" вкрали 81 млн грн депозитів

16 службовців банку "Хрещатик" викрили у розкраданні депозитів на суму понад 81 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 16 службових осіб Київського регіонального відділення ПАТ "Хрещатик", причетних до злочинної схеми розкрадання грошових коштів фінансової установи", - говориться у повідомленні.

Працівники банку упродовж лютого 2010 – березня 2014 років підробляли депозитні договори та документи на видачу готівки і заволоділи грошовими коштами 54 вкладників загальною сумою понад 81 млн грн, повідомляють у прокуратурі.

За результатами розслідування колишнім очільникам та службовим особам регіонального відділення банку повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним, шахрайстві та службовому підробленні у складі організованої групи. На квартири, будинки та земельні ділянки обвинувачених наклали арешт.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів увів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,94% акцій банку належить Київській міськдержадміністрації. Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомляли, за даними НБУ, на 1 жовтня 2015 року за розміром активів банк займав 18 місце серед 122 діючих банків.

Зараз ви читаєте новину «Працівники банку "Хрещатик" вкрали 81 млн грн депозитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути