субота, 04 червня 2011 11:40

Поранений президент Ємену закликав народ об'єднатися

Поранений президент Ємену закликав народ об'єднатися

В ефірі державного телебачення Ємену увечері в п'ятницю, 3 червня, було оприлюднено аудіозапис зі зверненням президента Алі Абдулли Салеха, який раніше в цей день отримав поранення при обстрілі президентського палацу. Як повідомляє у своєму блозі єменському "Аль-Джазіра", Салех поклав відповідальність за цей напад на сім'ї з племінного союзу під проводом шейха Садика аль-Ахмара, які він назвав купкою бандитів.

Салех висловив упевненість, що сили племінного союзу будуть розбиті, і закликав народ Ємену об'єднатися заради порятунку країни. Крім того, президент запевнив, що з ним все гаразд і його здоров'я в хорошому стані.

За даними Agence France-Presse, яке посилається на представника правлячої партії Ємену, 65-річний Салех отримав легке поранення в потилицю. Телеканал "Аль-Арабія" передає, що, за словами Салеха, при нападі на президентський палац було вбито семеро військовослужбовців. Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих. Також "Аль-Арабія" повідомляє з посиланням на єменські ЗМІ, що вибух, в результаті якого загинули люди, стався в мечеті палацового комплексу.

Як повідомлялося раніше, палац Салеха потрапив під артилерійський обстріл. У результаті крім президента були поранені прем'єр-міністр Ємену, спікер парламенту та інші високопосадовці. Незабаром після обстрілу єменська опозиція повідомила про загибель Салеха, проте ця інформація виявилася неправдою.

3 червня повідомлялося також, що урядові війська обстріляли будинок шейха Садика аль-Ахмара. Як зазначалося, відкрите збройне протистояння між військами, що підтримують керівництво Ємену, і опозиційними силами почалося в кінці травня після спроби влади заарештувати аль-Ахмара, а також чергової відмови Салеха піти зі своєї посади.

Масові виступи в Ємені з вимогою відставки Салеха, який править країною вже 33 роки, почалися в січні 2011 року. 

Зараз ви читаєте новину «Поранений президент Ємену закликав народ об'єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути