вівторок, 07 лютого 2017 13:48

Помер чоловік, який зламав ногу під колесами маршрутки

Помер чоловік, який зламав ногу під колесами маршрутки
Obogreem.com.ua

В Олександрії Кіровоградської області помер 61-річний чоловік, який виходив із маршрутки і не втримав рівновагу. Його нога потрапила під колесо. У результаті - зламав праву ногу в декількох місцях. Перехожі викликали "швидку". Потерпілого госпіталізували до місцевої лікарні. За кілька днів він помер. Причину летального випадку в лікарні не коментують.

Про це повідомляє "Кіровоградська правда".

"Від отриманих травм постраждалий помер у реанімації. У чоловіка були переломи кісток у зоні верхньої третьої правої гомілки", - розповів лікар­-травматолог Олександрійської міської лікарні Євген Ващук.

Тим часом поліція відкрила кримінальне провадження. Кваліфікують порушення правил безпеки дорожнього руху, що і спричинило смерть потерпілого. Слідчі з'ясовують усі обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяра затиснула бетонна плита

Зі слів правозахисника Еміля Багіряна, вирішити проблему з обледенілими тротуарами і дорогами допоможуть не лише комунальники, а й судові позови. Жителям потрібно відстоювати свої права, аби відповідальні особи не допускали обледеніння пішохідних зон.

"Не тільки можна, а й потрібно позиватися до суду, якщо хтось послизнувся і отримав травми. Позиватися потрібно до того, хто має під контролем певну зону. Наприклад, послизнулися біля магазину, – потрібно позиватися до власника магазину. Якщо це просто на дорозі або на тротуа­рі в місті – до комунальних служб, міської ради. Вони мають відповідати за те, щоб у місті був порядок", – коментує Багірян.

Адвокат додає, аби правильно скласти позов, коли вже травмувався, обов'язково потрібно викликати "швидку" та попросити свідків підтвердити це. Щоб отримати матеріальне відшкодування, необхідно подати цивільний позов. Якщо суд визнає, що травми серйозні, постраждалі можуть написати заяву про порушення кримінального провадження.

У Львові чоловік послизнувся на тротуарі, розбив голову та помер. Експерти встановлюють причину смерті. За попередніми даними, у чоловіка обірвався тромб.

Зараз ви читаєте новину «Помер чоловік, який зламав ногу під колесами маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути