понеділок, 12 грудня 2016 11:20

Поліцейські вимагали у переселенки $ 5 тис
9

Фото: npu.gov.ua

У Одесі затримали двох співробітників поліції, колишнього працівника прокуратури Малиновського району та адвоката. Вони вимагали у 33-річної матері-одиначки, яка переїхала із Луганська, $ 5 тис.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції.

"Мешканка Луганщини разом із маленькою донькою переїхала на проживання до Одеси, де придбала житло. Через деякий час до неї прийшли двоє працівників Малиновського відділу поліції і звинуватили жінку в тому, що у неї деякі документи на квартиру, видані у ЖЕКу, підроблені. Договір купівлі-продажу у луганчанки був завірений нотаріусом. Та вона попросила роз'яснити – що не так і, як виправити непорозуміння. Старший оперуповноважений карного розшуку поліції та його колега запевнили жінку, що в неї великі проблеми, які можна вирішити лише за 5 тисяч доларів США", - повідомили правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейського-хабарника відпустили додому на 2 місяці

Переселенка пояснила, що такої суми не має. Поліцейські продовжували тиснути на жінку, погрожуючи притягнути її до кримінальної відповідальності. Але на її прохання суму хабара зменшили до $3,5 тис. Гроші вона повинна була передати так званим адвокатам поліцейських, насправді – їхнім спільникам, колишньому працівнику прокуратури Малиновського району міста та адвокату.

Жінка звернулася по допомогу до Управління внутрішньої безпеки Одеської поліції. Через кілька днів заявниця зустрілася зі спільниками оперативників-вимагачів. Передача коштів відбулася у їхньому позашляховику. З метою конспірації автомобіль тривалий час маневрував вулицями Одеси, заплутуючи сліди, потім жінку висадили і знову хаотично їздили, щоб підстрахуватися. На одній з центральних вулиць міста джип зловмисників був заблокований, а вони затримані. 3,5 тисячі доларів у них вилучили. Одночасно у своїх службових кабінетах були затримані і розшуківці – майор та старший лейтенант поліції.

Встановлено, що 35-річний та 23-річний поліцейські неодноразово змушували одеситів сплачувати хабарі. Крім того, майор поліції знав, що він не пройшов атестації і на нього готувався відомчий наказ на звільнення. Однак до останнього продовжував займатися вимаганням.

Затриманим загрожує до 10 років в'язниці. Триває слідство.

У Одесі затримали 24-річну співробітницю Приморського відділу поліції та її колегу. Вони вимагали від чоловіка $1тис. за повернення йому вилученого автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські вимагали у переселенки $ 5 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути