четвер, 21 лютого 2013 12:00

Загиблому юристу за декілька днів до смерті погрожували та пропонували хабар

Юристу Віталію Білику погрожували за декілька днів до смерті та пропонували хабар у розмірі 600 тисяч євро. За день до смерті юрист збирався публічно розповісти журналістам про корупційні дії пов'язані з землею у селі Горбані Переяслав-Хмельницького району Київської області. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів син юриста - Анатолій Мамалат.

Нагадаємо, 14 лютого за загадкових обставин загинув у Переяслав-Хмельницькому юрист Віталій Білик. Його тіло знайшов місцевий чоботар у громадському туалеті на території школи. За офіційною версією, Віталій Білик захлинувся блювотними масами. Проте син юриста вважає, що батька вбили.

"Посковзнувся, захлинувся і помер? Логічно такого не могло статися. Тим паче стільки крові і синців на тілі батька. У вбивстві було задіяно, як мінімум, три людини", - сказав син загиблого.

Віталій Білик чотири роки займався розслідуванням привласнення чиновниками земель у селі Горбані Переяслав-Хмельницького району. За цей час на нього були три замахи. Офіс у якому працював юрист обстрілювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі на спортмайданчику знайшли тіла двох студентів

"Батько допомагав людям повертати їх земельні права. Йому говорили, що "відмовляйся від справи, або тебе усунуть". Пропонували 600 тисяч євро. Батько мав ці записи на диктофоні. Зараз все вилучила міліція. Били - не підходить, пропонували гроші - не підходить, тому вони знайшли єдиний спосіб його прибрати", - розповів Мамалат.

За словами сина, напередодні смерті його батько їздив писати заяву до міліції про замах.

"У п'ятницю він збирався їхати на прес-конференцію та розповісти журналістам про корупційних дії у селі Горбані. Зокрема про сільського голову Вовчанівского. У батька були матеріали на те, щоб посадити корупціонерів. Сільська рада взяла землю на тимчасове користування і платила людям копійки", - зазначив син.

Він додав, що хоче розібратися у причині смерті батька.

"Хочу, щоб мені не дали папірець, що справа закрита, а батько подавився. Розумію, що батьку вже все одно і він би не хотів, щоб я у це влазив. Але треба покарати винних у його смерті", - зазначив син.

Зараз ви читаєте новину «Загиблому юристу за декілька днів до смерті погрожували та пропонували хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути