Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 18:42

Податківці накрили конвертаційний центр, який "відмив" 30 мільйонів
6

Фото: Фото: Віктор Гомоль

Працівники управління податкової міліції ДПА в Рівненській області викрили групу осіб, які ухиляючись від сплати податків, займалися фіктивним підприємництвом. Підконтрольні їм фірми працювали на території Рівненської, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

"Група осіб організувала та втілила схему ухилення від сплати податків та конвертації коштів за допомогою десятків фіктивних фірм. Вони надавали легальним суб'єктам господарювання документи на формування витрат, в тому числі податкового кредиту з ПДВ.  За оперативними даними в 2010-2011 роках було переведено в готівку близько 30 млн. грн. та незаконно сформовано податковий кредит з ПДВ на понад 5 млн. грн.", - розповів Олександр Морозович, прес-офіцер обласної податкової міліції.

Податківці провели вісім обшуків в офісах підприємств та вдома в організаторів цього незаконного бізнесу. Правоохоронці вилучили оргтехніку, печатки, бухгалтерські документи, накладено арешт на банківські рахунки.

"Одного із підставних директорів фірми затримано. Він перебуває під вартою в ізоляторі тимчасового утримання. Встановлено, що група осіб, використовуючи реквізити підконтрольних фірм, надавала реальним суб'єктам господарювання документи на формування валових витрат про надання будівельних послуг, хоча достеменно встановлено, що ні засобів, ні ресурсів для реального виконання у даних фірм не існувало", - додали в податковій міліції.

Слідчі управління податкової міліції обласної ДПА за фіктивне підприємництво порушили кримінальну справу. Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Податківці накрили конвертаційний центр, який "відмив" 30 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути