понеділок, 02 квітня 2012 15:41

Під Києвом водій підпалив себе разом із автівкою, коли його зупинили даішники

Під Києвом водій підпалив себе разом із автівкою, коли його зупинили даішники

На 44 кілометрі автодороги Київ-Дніпропетровськ на КПП міста Переяслав-Хмельницький Київської області працівники Державтоінспекції спробували зупинити автомобіль марки "Нісан Альмера" для перевірки документів, оскільки автівка знаходилась в розшуку. Втім водій легковика не відреагував на вимогу міліціонерів і продовжував рух.

Про це повідомили у прес-службі МВС у Київській області.

Після переслідування втікача все ж змусили зупинитися. Відмовившись вийти із салону, водій заблокувався всередині машини, залишивши невелику щілину у вікні та повідомив інспекторів ДАІ, що покінчить життя самогубством через особисті проблеми. Наступні події трапились за лічені секунди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тибетський активіст спалив себе на очах у сотні людей

Чоловік схопив каністру з бензином, яка вочевидь була поруч із ним, облив та підпалив себе запальничкою, яку також тримав напоготові.

"Пролунало два вибухи. Від першого з автомобіля повилітало скло. Не розгубившись і ризикуючи власним життям працівники ДАІ, 31-річний старший лейтенант міліції Борис Самань та 37-річний прапорщик міліції Олександр Татарченко, зламавши замки відкрили дверцята і витягли з машини палаючого водія. Щойно врятованого відтягли на безпечну відстань, стався другий вибух. Міліціонери збили вогонь з одягу потерпілого та надали йому першу допомогу до приїзду швидкої", - повідомили у прес-службі МВС.

Даішники, на щастя, не постраждали. Дивом полум'я лише частково пошкодило службову форму інспекторів.

Автівка вигоріла вщент. Постраждалого з тяжкими опіками доправили до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні. Втім уже наступного дня чоловіка перевезли до столичного опікового центру. Зі слів лікарів у потерпілого обгоріло близько 80% шкіри.

Водієм виявився 47-річний житель Києва, неодружений та офіційно ніде не працюючий. Також стало відомо, що чоловік був раніше судимий за вбивство та відсидів у місцях позбавлення волі 12 років. Наразі правоохоронці встановлюють причини неадекватного вчинку потерпілого.

Автівку направили на експертизу, де наразі з нею працюють експерти-криміналісти. За однією з версій фахівців, у салоні машини могли знаходитися заборонені законом речовини або предмети, що й спровокувало подальшу реакцію водія на вимогу зупинитись і переслідування правоохоронцями. Наразі працівниками Переяслав-Хмельницького відділу міліції з'ясовуються обставини інциденту, збираються матеріали які будуть передані до органів прокуратури для подальшого прийняття рішень.

Зараз ви читаєте новину «Під Києвом водій підпалив себе разом із автівкою, коли його зупинили даішники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути