понеділок, 31 жовтня 2011 16:51

Під Євро-2012 на Західній Україні активізувалися рейдери

Під Євро-2012 на Західній Україні активізувалися рейдери

Мажоритарні акціонери Публічного акціонерного товариства "Готельно-туристичний комплекс "Інтурист-Закарпаття" заявляють про силове захоплення підприємства. "26 жовтня 2011 року відбулося силове захоплення майна "Інтурист-Закарпаття". Перед брутальним захопленням готельної будівлі міноритарний акціонер Маєрчик Павло Степанович здійснив підробку протоколу загальних зборів акціонерів, підробив підписи на документах та викрав печатку підприємства, нелегітимно призначивши членів нового правління ПАТ. Станом на 31 листопада 2011 року злочинна група продовжує незаконно утримувати контроль над підприємством", – заявив під час прес-конференції в Києві генеральний директор інвестиційної групи "ІНЕКО" (мажоритарний акціонер "Інтурист-Закарпаття") Станіслав Людкевич.

Поки вся країна готується до проведення "Єавро-2012", а влада ламає голову, як розселити усіх гостей чемпіонату, в Україні в найкращих традиціях процвітає рейдерство. Про і без того підмочену репутацію української готельної сфери на міжнародному ринку думати забули й поготів. Межового цинізму і демонстративності діям злочинної групи додає той факт, що атаку було здійснено саме у день, коли Кабмін анонсував створення Міжвідомчої комісії по боротьбі з рейдерством під керівництвом Андрія Клюєва.

З метою припинення безчинстві і захисту бізнесу від атак інвестиційна група "ІНЕКО" направила звернення до Президента Віктора Януковича, Прем'єр-Міністра Миколи Азарова, віце-прем'єр міністрів Андрія Клюєва та Бориса Колеснікова, Генпрокурора Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова з вимогою вжити заходів до припинення порушення прав законних власників підприємства. Зокрема, "дати доручення відповідним державним органам розібратись у ситуації й розслідувати рейдерську атаку належним чином, проконтролювавши розслідування як на місцевому, так і на центральному рівнях, оскільки існує імовірність, що злочинна група заручилася підтримкою місцевих органів влади". "Про це може свідчити хоча б той факт, що Павло Маєрчик є загальновідомим очільником рейдерських атак в регіоні. Так, зокрема, саме з ним пов'язують силову зміну власника одного з готелів міста Ужгород (Закарпатська область) "Дружба"", – зазначила головний юрист "ІНЕКО" Катерина Ступак.

Про тонкощі подальших судових засідань у справі акціонери поки що мовчать. "Щоб не "злякати" пана Маєрчика і його поплічників, ми не будемо розголошувати увесь подальший план дій. Наразі чекаємо і дуже сподіваємося на швидку реакцію з боку правоохоронних, адміністративних та інших владних структур, куди ми надіслали свої звернення із вимогами розібратися у справі нелегального заховлення готелю. Також розглядаємо ідею залучити до справи міжнародні організації, зокрема представників УЄФА, оскільки справа тепер стосується не лише України. Зважаючи на географічну близькість готелю до Львова, ми вже отримували чимало замовлень на поселення під час "Євро-2012" від іноземних команд та вболівальників, які тепер опинилися під небезпекою зриву", – каже Станіслав Людкевич. А директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько додає: "Якщо ти маєш партнера-іноземця, в нашій країні це означає, що маєш значно вищі шанси захистити свою власність у випадку конфлікту. Це явний стимул для владних структур, адіміністративних і правоохоронних органів України до активних дій".

Зараз ви читаєте новину «Під Євро-2012 на Західній Україні активізувалися рейдери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути