четвер, 15 серпня 2013 09:57

Петро Мельник зможе "відкупитися" від СІЗО за 23 мільйони гривень

Петро Мельник зможе "відкупитися" від СІЗО за 23 мільйони гривень
Петро Мельник Фото: news.pn

Екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту, у разі піймання буде взято під варту, а вийти з СІЗО він зможе під заставу в розмірі 23 мільйони гривень.

"Суд змінив Мельнику запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою і одночасно визначив розмір застави майже в 23 мільйони гривень", - повідомив начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

Він уточнив, що суд розглянув питання зміни запобіжного заходу Мельнику і прийняв відповідне рішення на засіданні у середу.

Раніше Петро Мельник був оголошений в міжнародний розшук. Його будуть розшукувати на території 190 країн-членів Інтрепола.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник був затриманий 27 липня за отримання хабара у розмірі 40 тисяч і 80 тисяч гривень за вступ абітурієнтів до свого ВНЗ. Після затримання він написав заяву про звільнення з посади ректора.

Держобвинувачення вимагало запроторити Мельника під варту, проте його захист наполягав на тому, що обвинувачений перебуває у "вкрай важкому стані" і йому необхідно лікування.

У результаті суд визначив йому 60 діб домашнього арешту з правом відвідування клінік Києва та Ірпеня.

9 серпня Мельник зник з-під домашнього арешту, знявши електронний браслет, після чого був оголошений МВС у розшук. 12 серпня Печерський суд Києва вирішив заарештувати екс-ректора.

У міліції раніше допускали, що втікач спробує покинути межі країни і виїхати до Росії або в Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Петро Мельник зможе "відкупитися" від СІЗО за 23 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути