середа, 03 липня 2013 09:06

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Перший поверх розгромленого відділку міліції у Врадіївці заклали металевими щитами
6

Фото: Фото: Андрія Жигайла

Уже третю ніч блокують райвідділ міліції селища Врадіївка місцеві мешканці. Вимагають покарання для двох міліціонерів, що заґвалтували місцеву дівчину. Кілька сотень людей розташувались під стінами будівлі та на протилежній стороні вулиці.

3 липня, о 1:00 до розгромленого входу до міліції підходять троє підлітків. Вищий з них пробує залізти до середини через розбите скло.

"Ану повтікали звідти шмаркачі, чого туди лізете, кийком по сраці захотіли? - відштовхує від дверей хлопця Віктор Долговий. Ті голосно сміються та тікають.

У райвідділі горить світло тільки на другому поверсі. Видно голови людей, чути розмови. Кілька разів з крайнього лівого вікна висовується голова та оглядає територію під райвідділом. Вікна на першому поверсі вибиті, уламки скла валяються серед ґрат. Двері  центрального входу закопчені, вимазані кров'ю. За металевими воротами, чути як розмовляють між собою троє чоловіків.  З хвіртки поруч що десять хвилин виходять троє "беркутівців" та освідчують ворота. Дивляться, щоб нічого не підкинули. Біля входу встановлений намет від "Свободи." У ньому від дощу ховаються троє хлопців. Палять та час від часу голосно розмовляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережі знайшли одного з підозрюваних у "врадіївському зґвалтуванні" і побажали йому "здохнути"

"Це щоб вони чули, що ми тут ще є, а то зразу тікати почнуть. Після того, що тут сталось вчора їм в місті хана, проходу ніхто не дасть, нехай виїжджають. Тут з 200 ментів, 180 місцеві. І всі вони так по-скотськи ставились до своїх односельців. Той Дрижак, що гвалтував, так по селищі кожен день п'яний ходив, чіплявся до всіх. От тепер і попався", - каже 19-річний Валентин.

Більшість, що вночі чергує під райвідділом, молодь. Старші вдома, бо треба поратись по господарству та йти вранці на роботу, продовжує хлопець.

"В нас тут ціла революція сталась, але маємо довести її до кінця. Бо може так статись, що нас просто перезакривають", - додає він.

Навпроти райвідділу встановили два намети для обігріву людей. В чашки людям наливають каву та чай. У більшому народний депутат Микола Катеринчук приймає заяви у врадіївців, що постраждали після вчорашнього штурму.

"Ви пишіть заяву на моє ім'я, все опишіть, як вас били, травили, які травми отримали. Ми сюди спеціально приїхали, щоб це не повторилось", - каже до натовпу, що зібрався у наметі.

Повз проходить 40-річна Настя Воловик. Тримає лівою рукою парасольку, праву пошкодила учора, коли штурмували райвідділок.

"Я працювала в барі, що навпроти, он він "Затишок" називається. Так там торгують горілкою, сигаретами без ліцензії. І це навпроти міліції, яка б мала їх арештувати. Крім того там ігрові автомати є, так вони табунами ходили на них грати. Ті ґвалтівники. Поліщук і Дрижак, також любили зайти і пограти. Їх я часто бачила, ще тоді вони мені підозрілими здавались", - розповідає жінка.

Ночувати залишається близько 100 осіб. Вранці обіцяють бути більше.
Нагадаємо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна місцева Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.
Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Зараз ви читаєте новину «Перший поверх розгромленого відділку міліції у Врадіївці заклали металевими щитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути