середа, 18 листопада 2015 13:54

Переселенець із Горлівки підстрелив двох поліціянтів на Кіровоградщині

Переселенець із Горлівки підстрелив двох поліціянтів на Кіровоградщині
www.osh.by

17 листопада в селі Олено-Косогорівка Кіровоградського району 73-річний Іван Могильний забарикадувався у хаті із двохстволкою. Погрожував застрелити кожного, хто до нього підійде. Сусіди викликали поліцію.

"Як тільки поліціянти наблизились до будинку, чоловік почав по них стріляти. Вогнепальне поранення в плече і ногу отримав 25-річний наш співробітник. Стріляв із вікон. Будь-які переговори не давали результатів. Один із пострілів ледь не влучив у його сестру", - повідомляють Gazeta.ua у секторі комунікації Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.

На підкріплення викликали працівників відділу швидкого реагування обласної поліції.

"Під час затримання чоловік встиг поранити в живіт 36-річного поліціянта. Отримав тілесні ушкодження і сам. Обох доставлено в лікарню", - кажуть у поліції.

Чоловік два роки тому переїхав у це село із Горлівки на Донеччині. Жив у двоюрідної сестри Ніна Гненної.

"Він родом з цього села. А потім одружився в Горлівку. Ніна тут живе одна. Брат раніше часто приїжджав до неї в гості. Він розведений, в Горлівці залишилася дружина і діти. А місяців три тому став погано ходити. Сестра звернулася до нас, щоб по довіреності в міграційній службі продовжити йому статус переселенця. Ми подзвонили, проконсультуватися. А там кажуть, що повинні його бачити. Сестра для цього наймала машину", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua секретар Миколаївської сільської ради, до якої входить Олено-Косогорівка, 49-річна Людмила Ковальова.

Опісля Іван Могильний пройшов профілактичне лікування.

"Але все одно погано рухався, дома місцева медик ставила крапельниці. А вчора сестра дала йому яблуко. А він, подай ножа, я буду різати і їстиму. З'їв і поклав ножика біля себе на ліжку. Сестра спитала – навіщо. Каже, зараз будуть наступати, а я чим буду оборонятися. Вона запідозрила неладне і почала дзвонити до сусідів. А коли вони прийшли, то він схопився з ліжка і почав ходити по хаті. Всі були шоковані і та ж медичка, каже, я йому крапельниці ставила, думала, що він нерухомий, а тут таке бачу. Пенсіонер взяв свою двохстволку. Сестра каже, привіз її з Горлівки, там вона й зареєстрована. І набоїв має багато. Почав перед сусідами й сестрою рушницю заряджати. Каже, виходьте, бо всіх поріжу і постріляю. Забарикадувався в хаті. Вони викликали поліцію. Десь аж о третій ночі змогли його затримати. Нібито поклали в обласну неврологію. В цій лікарні і ранені хлопці лікуються", - сказала Людмила Миколаївна.

За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 345 Кримінального кодексу України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" та частиною 1 статті 121 ККУ "Умисне тяжке тілесне ушкодження".

Зараз ви читаєте новину «Переселенець із Горлівки підстрелив двох поліціянтів на Кіровоградщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути